El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés vol repetir de nou en l'alcaldia: "aquesta legislatura en minoria és la que més consensos ha trobat"

"En la legislatura actual hem demostrat la capacitat d'aquest govern per aconseguir finançament". Francés vol consolidar el projecte socialista amb una tercera legislatura com alcalde.

Els socialistes d'Alcoi presenten oficialment Toni Francés com candidat a l'alcaldia. Si guanya, seria la tercera legislatura al capdavant del consistori alcoià

L'actual alcalde d'Alcoi, el socialista Toni Francés, reconeix que en l'actual legislatura en minoria "he governat més còmodament que en l'anterior", quan governava en coalició amb Compromís i Esquerra Unida. És la manera de dir que li agradaria tornar a ser l'alcalde d'Alcoi amb un govern socialista, però no descarta possibles coalicions perquè "qui configura majories de govern són els ciutadans amb el seu vot, que determinen com volen ser governats".

El que sí que està clar és que vol ser de nou alcalde de la ciutat i es presenta, per tercera vegada, encapçalant les llistes dels socialistes alcoians. Assegura que arreplega la proposta de l'executiva local i dels afiliats perquè "tinc la il·lusió, la força, la passió i l'estima per continuar treballant en aquest procés de transformació de la ciutat". Davant la possibilitat que aspirara a un altre càrrec dins del partit, assegura que la petició que té del secretari general Ximo Puig és la de continuar en l'alcaldia d'Alcoi.

El candidat Toni Francés i el secretari general del partit a Alcoi, Jordi Martínez/AM

Francés es presenta enarborant els projectes que s'han posat en marxa en aquesta legislatura gràcies a ajudes d'altres institucions "siguen del color que siguen", com els 10 milions del DUSI. "En la legislatura actual hem demostrat la capacitat d'aquest govern per aconseguir finançament".

Per altra banda Francés diu que "amb dades objectives, la ciutat ha millorat en tots els seus paràmetres", i cita la baixada de l'atur, de les xifres d'exclusió social o de la càrrega impositiva als ciutadans: "No és que estem bé, però anem en bon camí".

Però també parla de projectes encara pendents de vore la llum o de consolidar-se, i que se'ls marca com a objectiu en la pròxima legislatura si revaliden el govern. Així Francés s'ha referit al futur Centre Tecnològic de Rodes; l'ampliació el Campus d'Alcoi de la UPV, la inauguració aquest mes d'octubre del CADA, Centre d'Art d'Alcoi; la futura seu d'AITEX a Batoi, o la construcció del primer Centre de Turisme d'Interior a la província d'Alacant, previst a Alcoi. Com anunci velat Francés assegura que a principis del 2019 es posarà en marxa el Centre de Malalts Mentals del Barranquet del Soler, en un limbe burocràtic des de fa anys.

"Hem recuperat en aquests anys el lideratge i capitalitat de la ciutat d'Alcoi", assegura Francés, qui considera que mentre en la primera legislatura es dedicaren a "sanejar l'Ajuntament", en la segona "sí que s'ha vist quin és el projecte polític transformador i quin és el futur que tenim per a la ciutat. Aquest projecte que està despegant necessita consolidar-se, donar-li un major impuls", i per això vol tornar a ser alcalde d'Alcoi.

Toni Francés ha comparegut en la seu del Partit Socialista d'Alcoi, acompanyat del secretari general del partit a la ciutat Jordi Martínez. També li acompanyaven membres de l'actual govern municipal com Lorena Zamorano, Raül Llopis o Alberto Belda. Pel que fa a la llista que li acompanyarà en les eleccions municipals, no s'ha avançat res encara.