El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Nadal exposa la seua metodologia d'entrenament al congrés 'Ibi, la gran fàbrica'

Toni Nadal durant la seua ponència / ARAMULTIMÈDIA

Al voltant de 300 persones s'han donat cita aquest 25 d'octubre en el municipi d'Ibi per assistir I Congrés "Ibi, la gran fàbrica. L'experiència del canvi". La jornada ha tingut com a conferenciant estrela a Toni Nadal, l'exentrenador i oncle del número 1 del tenis mundial. Representants del teixit empresarial de la província també s'han pogut nodrir del cas pràctic del grup empresarial KH, així com d'una xerrada informativa a càrrec de la directora General de l'IVACE, Júlia Company.

Toni Nadal ha parlat de com la seua experiència formant a una llegenda de l'esport pot adoptar-se a l'àmbit empresarial. "Sempre vaig intentar ser un entrenador incòmode", ha reconegut Toni Nadal, "buscant el punt d'insatisfacció als moments bons". També ha volgut destacar el paper que juga la incertesa, tant en l'àmbit empresarial com en l'esportiu, i amb la qual "s'ha d'aprendre a conviure". Seguint amb aquest paral·lelisme que s'estableix entre esport i empresa, el popularment conegut 'oncle Toni' ha destacat la importància de comptar amb "un bon producte" sense el qual, qualsevol campanya de comunicació o màrqueting "té escàs recorregut".

Quant al vessant més pràctic del Congrés, la Directora General de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha concretat durant la seua intervenció les línies d'ajuda que des de l'administració pública autonòmica es presten al sector productiu valencià. Tot això a través de les quatre grans unitats amb què treballa l'IVACE: innovació, energia, internacionalització i parcs empresarials.

Per tal de donar a conèixer un exemple pràctic d'èxit empresarial el congrés ha comptat amb la ponència de Javier González, director executiu del grup empresarial KH. Aquesta marca establerta en Almussafes treballa en el mercat de components i serveis per a l'automoció, al servei, entre altres gegants del sector, de Ford. González ha fet un repàs per l'evolució del grup, quasi en fallida l'any 2001, i en l'actualitat amb una facturació de 20 milions d'euros; una trajectòria que va poder revertir-se gràcies a la capacitat d'"inventar en cada moment decisiu alguna cosa nova", i sobretot "expandint les àrees de negoci als moments de major necessitat".

A tall d'epilog la jornada s'ha clausurat amb el lliurament simbòlic del Premi Internacional de Desenvolupament Local 2017 al municipi d'Ibi, recollit pel president d'IBIAE, Pedro Prieto, en representació del teixit industrial de la localitat.