El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Nadal i Fernando Botella ensenyaran a Alcoi que 'Tot es pot entrenar'

Presentació de FUTUR3MOS

El Teatre Calderón acollirà el pròxim 7 de març la conferència conjunta de Toni Nadal i Fernando Botella. Les entrades, a 15 i 20 euros, ja estan a la venda. És la segona edició de FUTUR3MOS, que enguany és a benefici de Talleres Vedruna.

Les entrades es poden adquirir des de ja a TiquetAlcoi. És la segona edició de FUTUR3MOS, organitzada per tres entitats empresarials locals, BNI Avanza, JOVEMPA i el Rotary Club, amb col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi. No sols busca ajudar als empresaris a aconseguir millor lideratge, sinó que també s'ajudarà econòmicament a Talleres Vedruna, qui rebrà la recaptació de la conferència.

FUTUR3MOS presenta per a la seua segona edició a Alcoi una conferència "motivacional, participativa i energètica". Toni Nadal, oncle i entrenador de Rafa Nadal; i Fernando Botella, expert en lideratge, ens faran vore que els límits més importants ens els imposem nosaltres mateixa, i ens donaran claus per a afrontar els reptes de la vida. Serà el pròxim 7 de març al Teatre Calderón, i les entrades ja estan a la venda en la tiquetera d'Alcoi, a un preu de 20 euros en el pati de butaques i 15 en l'amfiteatre.

 

Les PIMES, principal objectiu de FUTUR3MOS

La proposta ve de la mà de tres entitats alcoianes, que treballen de manera conjunta per potenciar el món empresarial a les nostres comarques. Són BNI Avanza, l'Associació de Joves Empresaris JOVEMPA a l'Alcoià i el Comtat, i el Rotary Club Alcoi. Amb aquesta conferència volen posar en mans d'empresaris i ciutadans, les ferramentes per a millorar en la gestió del dia a dia.

Rafael Moya, president de BNI Avanza Alcoi, explica que amb FUTUR3MOS volen "fer una aportació a l'economia de la nostra zona". Moya explica que el 79 per cent de les empreses espanyoles són PIMES, el 80 per cent del PIB espanyol es genera per xicotetes i mitjanes empreses, i més del 75 per cent de l'ocupació es genera en aquestes empreses. Però "ens crida l'atenció l'escàs valor que es dóna a les PIMES", que segons explica Rafa Moya, mai apareixen en les enquestes del CIS sobre què preocupa a la gent. "Ens preocupa la falta d'ocupació i l'atur, però no aquella entitat que és capaç de generar ocupació". Per això naix FUTUR3MOS, amb tres entitats que aglutinen vora 150 empresaris "que hem de ser capaços d'aportar valor. El nostre objectiu és generar llocs de treball i iniciatives".

Però tot i que la conferència està sobretot dirigida a empresaris i emprenedors, es convida al públic en general. Pau Ferri, de JOVEMPA, diu que "és una conferència a què podré assistir amb els meus fills. Propose a les famílies que vinguen juntes, i que vegen que la forma de pensar influeix en el resultat que tens en la vida".

A més a més, FUTUR3MOS influeix directament en el teixit comarcal, perquè els beneficis de la conferència es destinaran al centre de formació Talleres Vedruna. Quico Borrell, en nom de Tallers Vedruna, explica que l'arreplegat anirà directament a finançar projectes dels cursos de fusteria, reparació de mobles i estètica que ofereixen.

 

D'esquerra a dreta, els representants del Rotary, JOVEMPA, Ajuntament, BNI Avanza i Talleres Vedruna.

Les entitats involucrades

BNI Avanza és una organització mundial de la qual formen part més de 300.000 membres de 70 països. El seu objectiu és generar "relacions de confiança empresarial" que tinguen un resultat quantificable. Des de 2012 té presència a Alcoi, i Rafa Moya explica que en aquest temps, entre els associats, s'han creat més de 100 llocs de treball en les comarques.

JOVEMPA és l'associació de Joves Empresaris de la Província d'Alacant, que compta amb una delegació pròpia en les comarques de l'Alcoià i el Comtat. Ací els emprenedors i joves empresaris poden posar en comú experiències i aprendre uns d'altres.

El Rotary Club és un club mundial amb més d',3 milions de membres en tot el món, i amb presència en Alcoi des de l'any 1986. Són empresaris i professionals que fan un servei a la societat. En l'àmbit internacional tenen un projecte comú per erradicar la pòlio. En l'àmbit local, el Rotary Club Alcoi és el responsable, per exemple, de la sala d'estimulació sensorial a Gormaget.

Talleres Vedruna és el beneficiari d'aquesta segona edició de FUTUR3MOS. Es tracta d'un centre formatiu que des de l'any 1982 treballa amb aquells joves que s'han desenganxat del sistema educatiu. Els busca una formació pràctica i coneixements que els ajude a incorporar-se al món laboral o reenganxar-se als estudis.