El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Fancés assegura que exigiran a grans propietaris i entitats financeres que "assumisquen la seua responsabilitat" amb el centre de la ciutat

Generalitat i Ajuntament busquen un acord a tres bandes amb el Ministeri per abordar la rehabilitació del centre d'Alcoi. Dalmau també visitarà Cocentaina per vore com està la situació a la capital del Comtat.
 

No descarten fins i tot la via judicial quan siga necessari. Així ho ha dit l'alcalde d'Alcoi en la jornada sobre ajudes a la rehabilitació de vivendes, a la qual ha assistit el vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau.

L'Àgora d'Alcoi ha acollit la Jornada informativa sobre les ajudes econòmiques per a la "reforma, rehabilitació i regeneració urbana", en concret per al centre històric d'Alcoi. El conseller de Vivenda i vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, assegura que es treballa amb diversos municipis per a regenerar els seus centres històrics però de manera "sostenible i en el mac de la transició ecològica, ciutats resilients que resistisquen els diferents embats naturals que podem trobars a partir d'ara". Ajuntament i Generalitat asseguren que busquen un acord on també participe el Ministeri per abordar aquesta qüestió.

Però a més, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que també volen involucrar als "grans propietaris, un dels problemes que ha generat aquesta situació, en el seu moment especuladors que compraren gran quantitat d'habitatges i s'han desentés del manteniment. I entitats financeres que no estan actuant. Estudiem totes les vies per exigir que assumisquen la seua responsabilitat".