El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Toni Fancés assegura que exigiran a grans propietaris i entitats financeres que "assumisquen la seua responsabilitat" amb el centre de la ciutat

Generalitat i Ajuntament busquen un acord a tres bandes amb el Ministeri per abordar la rehabilitació del centre d'Alcoi. Dalmau també visitarà Cocentaina per vore com està la situació a la capital del Comtat.
 

No descarten fins i tot la via judicial quan siga necessari. Així ho ha dit l'alcalde d'Alcoi en la jornada sobre ajudes a la rehabilitació de vivendes, a la qual ha assistit el vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau.

L'Àgora d'Alcoi ha acollit la Jornada informativa sobre les ajudes econòmiques per a la "reforma, rehabilitació i regeneració urbana", en concret per al centre històric d'Alcoi. El conseller de Vivenda i vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, assegura que es treballa amb diversos municipis per a regenerar els seus centres històrics però de manera "sostenible i en el mac de la transició ecològica, ciutats resilients que resistisquen els diferents embats naturals que podem trobars a partir d'ara". Ajuntament i Generalitat asseguren que busquen un acord on també participe el Ministeri per abordar aquesta qüestió.

Però a més, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que també volen involucrar als "grans propietaris, un dels problemes que ha generat aquesta situació, en el seu moment especuladors que compraren gran quantitat d'habitatges i s'han desentés del manteniment. I entitats financeres que no estan actuant. Estudiem totes les vies per exigir que assumisquen la seua responsabilitat".