El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna a Alcoi el programa per a la millora de la condició física després de patir la Covid-19

Segona edició / Aj. Alcoi

Després dels bons resultats de la primera edició d’aquest programa, el Complexe Esportiu Eduardo Latorre torna a posar en marxa el Programa per a la millora de la Condició física Post Covid-19. Està dirigit a pacients que han patit la malaltia i són derivats des del Departament de Salut. Els resultats del primer es van traduir en un augment de la força i la massa muscular, i una saturació parcial d'oxigen dins dels paràmetres de normalitat durant l'exercici.

La segona edició del programa tindrà una durada de 2 setmanes, fins al 29 d’octubre, organitzat en 24 sessions. En aquesta nova edició, es treballarà amb un protocol similar a l'anterior, però amb algunes xicotetes modificacions com la valoració de nivells de força dels pacients durant l'evolució del programa de manera indirecta i les activitats en la piscina d'aprenentatge des de la primera setmana i no al final del programa com anteriorment, a més dels valors ja mesurats en l'edició anterior com la capacitat física mitjançant test de camp, la saturació d'oxigen, el pes, la massa muscular, el greix corporal i l'IMC.


Durant les dues primeres setmanes, es fa un treball específic de fisioteràpia respiratòria per part de la fisioterapeuta de la instal·lació, Carla Lloret i un treball cardiovascular per part dels tècnics del Complex Esportiu, Saúl Bernabeu i Javier Aura. A partir de la tercera setmana s'introduirà el treball de força global i funcional, el treball anaeròbic especifique i es continuaren amb les pautes respiratòries apreses en les dues primeres setmanes. També es pautarà un treball a casa amb auto càrregues i elàstics, que els usuaris del programa realitzaran sota les instruccions dels tècnics i els vídeos explicatius.


Tot aquest treball que serà prescrit i mesurat pels tècnics abans esmentats i tindrà unes valoracions pre i post, a més de 3 sessions de control durant el programa que seran realitzades per la tècnica d'activitat física i nutricionista de la instal·lació Andrea Ferrándiz. Aquests mesuraments serviran als tècnics i responsables de l'àrea de salut del departament d'Alcoi, per a comprovar l'evolució dels pacients i la seua millora si és que així es donara.


El regidor d’Esports, Alberto Belda, indica que “sens dubte la millor de les recompenses, és veure l'evolució dels pacients que han passat per les nostres instal·lacions, i millor encara, és sentir de la seua pròpia veu que ha significat participar en el Programa per a la Millora de la Condició Física Post Covid-19 de l'Ajuntament d'Alcoi. Des de l'Ajuntament treballem per a pal·liar els efectes d'aquesta crisi, tant en l'àmbit sanitari com econòmic, per això també seguirem amb diferents ajudes perquè ningú es quede arrere”.