El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna a caure part del mur situat sota les filaes Abencerratges i Llana d'Alcoi durant el temporal

El camí podria ser tallat per evitar riscos / AM
La situació de les filaes es idéntica a la que tenien abans del temporal

Segons indica Manolo Gomicia, una de les possibilitats és "enderrocar completament el mur per evitar perill". D'altra banda, una segona possibilitat que ha contat el regidor de Seguretat, Raül Llopis, és la de "tallar temporalment el camí" per evitar riscos. Pel que fa al futur de les filaes Abencerratges i Llana, fonts de l'Ajuntament sostenen que "encara que no depén de nosaltres" confien en que els festers puguen estar als locals durant les festes

Per sort, el temporal de pluja que ha afectat les nostres comarques no ha deixat incidents d'importància, segons hi ha confirmat el consistori. Una de les imatges que ha circulat via xarxes socials i whatsapp és la del vessant que dóna al Riu Riquer i que manté tancades les filaes Llana i Abencerratges

Les imatges confirmen que ha caigut part del mur, però des de l'Ajuntament asseguren que la situació de les filaes és la mateixa que abans del temporal. Encara que l'estat de les filaes no ha variat, l'Ajuntament baralla algunes actuacions a la part baixa del vessant. Després del temporal, Gomicia, juntament amb tècnics municipals, han acudit a aquesta zona.

Segons indica Manolo Gomicia, una de les possibilitats és "enderrocar completament el mur per evitar perill". D'altra banda, una segona possibilitat que ha contat el regidor de Seguretat, Raül Llopis, és la de "tallar temporalment el camí" per evitar riscos.

Pel que fa al futur de les filaes Abencerratges i Llana, fonts de l'Ajuntament sostenen que "encara que no depén de nosaltres" confien que els festers puguen estar als locals durant les festes. En la presentació dels pressupostos per part del govern del PSOE, es va anunciar que es destinaran vora 500.000 euros en la consolidació del vessant.

Altres incidents

El temporal no ha castigat les infraestructures d'Alcoi com en altres ocasions. A banda del vessant, també hi han caigut postes de tensió en alguns punts com Barxell, la urbanització del Baradello i en alguns túnels de la Via Verda. Llopis assegura que "no ha sigut res greu". La part positiva és que les obres en els polígons d'Alcoi no hi han estat danyades, segons el regidor de Territori, Manolo Gomicia.