El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna a 'mig gas' l'activitat al sector industrial

Polígon d'Ibi (IBIAE)

Març ha finalitzat a les comerques de l'Alcoià i El Comtat amb la destrucció de 372 llocs de treball en el sector industrial, 118 dels quals en Alcoi.

Després de dos setmanes en què tota l'activitat econòmica no essencial ha estat parada, molts sectors tornen al treball aquest dimarts a les nostres comarques. Entre ells l'estament industrial, especialment colpejat per la poca demanda o la falta de subministrament de material. Alguns empresaris parlen d'una tornada al treball a 'mig gas'.

Així ho afirma Ramón Juan Sanchís, de l'associació d'empresaris del polígon Cotes Baixes, qui reconeix problemes per a recuperar un ritme constant de treball. "No serà qüestió d'apretar un botó i que tot es pose en marxa, la recuperació serà molt progressiva".

La xifra d'ERTEs (23.416 empreses a la província ja han aplicat la suspensió de treball des de l'inici de la crisi sanitària) mostra clarament l'impacte que està tenint en l'activitat econòmica la crisi del Coronavirus. Sanchís confia que les ajudes públiques puguen ajudar al sector: "S'han demanat ajudes i s'ha sol·licitat l'ajornament de diferents pagaments". Tot i això, hi ha obligacions que no poden obviar, com ara el pagament de segurs, a proveïdors, préstecs...

En la línia de donar suport al món empresarial, l'Ajuntament d'Alcoi va anunciar durant els primers dies de la crisi una línia d'ajudes per valor de 600.000 €, de caràcter social i fiscal per a les xicotetes i mitjanes empreses.

El regidor d'Empresa, Alberto Belda, espera que les ajudes puguen ser inclús superiors a aquesta xifra inicial; tot apunta que en el Consell Econòmic i Social que es convocarà aquesta setmana es concreten les diferents línies de finançament. "Volem que siguen ajudes consensuades amb tots els agents implicats" assegura Belda, per la qual cosa han treballat conjuntament amb FEDAC, la Cambra de Comerç i el CEEI.

El regidor també reconeix certa prudència a l'hora de convocar aquest ajut: "Volíem ser prudents i crec que ací hem encertat. Altres ajuntaments han volgut ser els primers a convocar les ajudes i ara estan veient com se 'solapen' amb les mesures anunciades per la Generalitat i el Govern Central".

La idea del consistori és doncs complementar els esforços fets des de les altres dues administracions: "no deixar a ningú fora, sempre dins de les limitacions i competències assignades de què disposem en una administració local". Part de la quantia d'aquestes ajudes provindrà d'una reestructuració del pressupost municipal. "Hi ha partides que a causa de la situació d'excepcionalitat que estem vivint no es faran efectives enguany, així que les haurem de redestinar per a reactivar l'economia en els pròxims mesos", conclou el regidor d'Empresa.