El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna Activa Àgora per ajudar a 10 projectes emprenedors

Reunió per valorar les candidatures al CEEI / Ajuntament d'Alcoi

Dels projectes presentats en la VI edició, ja són quatre les empreses que estan en funcionament i altres dels projectes participants es troben en el procés d'arrancada.

L’objectiu d’aquesta setena edició d’Activa Àgora és diversificar i reactivar l'economia local mitjançant el suport a emprenedors amb una idea de negoci innovadora i que vulguen posar-la en marxa o consolidar la seua activitat. Dels 19 projectes presentats, s’han seleccionat 10.

Aquest programa està organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi en col·laboració amb la Diputació d'Alacant i amb el suport de CEEI, FEDAC i JOVEMPA. S’han presentat candidatures d’Alcoi, Planes, Muro i Ontinyent. Activa Àgora està pensat per a orientar, capacitar i tutelar als emprenedors en el procés de definició del seu projecte, en el llançament de la seua empresa i en el suport a les empreses de recent creació.


S’han presentat projectes relacionats amb l'edició de mitjans de comunicació, el disseny gràfic en 3D, l'atenció sociosanitària, la fabricació de mobiliari, la cosmètica i restauració ecològica, l'organització d'activitats culturals, les activitats artístiques o la millora dels processos industrials.


La setena edició del programa Activa Àgora arranca el pròxim 28 de maig amb la sessió inaugural i la primera activitat de treball grupal per als projectes seleccionats. Un punt d'inflexió tindrà lloc el 8 de juliol amb l'activitat grupal final de presentació de projectes que servirà per a atorgar el reconeixement al Millor Projecte Activa Àgora.


Edicions anteriors


Dels projectes presentats en la VI edició, ja són quatre les empreses que estan en funcionament (Wateque, Slow Calm, El Cursador i Paqui Javaloyes-Community Manager), i altres dels projectes participants es troben en el procés d'arrancada.

El regidor d'Indústria i Ocupació, Alberto Belda, destaca que “iniciatives com Activa Àgora formen part d'un dels eixos centrals del nostre Pla d'Impuls Industrial: el desenvolupament del talent humà i l'emprenedoria. Aquest programa ha demostrat ser una molt bona eina per a diversificar l'economia local i generar riquesa a través de persones emprenedores que comparteixen els seus coneixements i desenvolupen els seus projectes a Alcoi i en el nostre territori”.