El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el bàsquet als parcs d’Ontinyent

El parc Pere Quart d’Ontinyent és l’espai elegit per Ontibasket 3x3.
  • El pròxim diumenge 6 de juny se celebrarà un torneig en modalitat 3x3 que comptarà amb premis de fins a 150€.

  • La seguretat del torneig es guiarà pel Protocol de Competició Covid-19 vigent de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV).

  • Tòquio 2020 estava preparat per a acollir una nova disciplina olímpica, el bàsquet 3x3. L’ajornament de les olimpíades farà que aquest esport s’estrene olímpicament aquest estiu.

Des que es va habilitar un camp de bàsquet al parc Pere Quart d’Ontinyent, les i els aficionats a aquest esport van omplir de vida aquestes instal·lacions amb la modalitat del 3x3. Ara, després de mesos d’aturada, l’Ontibasket 3x3 prepara un torneig amb el qual es reprendrà aquesta pràctica.

El bàsquet en la modalitat 3x3 estava tenint una forta presència a la capital de la Vall d’Albaida amb les lligues i tornejos organitzats per Ontibasket 3x3 abans de declarar-se la pandèmia. En endinsar-nos en la situació sanitària actual, l’oci infantil i l’esport van ser dos dels grans afectats. Així, colpejats pel tancament dels parcs i per la prohibició de realitzar esport en grup, el bàsquet 3x3 que venia jugant-se mesos enrere al parc Pere Quart d’Ontinyent va haver d’aturar les competicions.

Amb la possibilitat de reprendre les competicions esportives, i així ho ha explicat Óscar Borrell, regidor d’Educació i Esports d’Ontinyent, “és una alegria poder tornar a gaudir del bàsquet al carrer. Actualment no es permeten trobades esportives entre amics, però la competició sí està permesa, per la qual cosa el bàsquet 3x3 podrà tornar a les pistes sense cap problema”.

Pel que fa a la pròxima competició, des de l’organització expliquen que “es realitzarà un torneig el pròxim diumenge 6 de juny. Aquesta serà la primera activitat de 2021 que podem dur a terme a causa de la situació sanitària que estem vivint. Dins del Club Martínez Valls, a més, s’està programant la nova secció del 3x3, on es pretén reprendre la lliga local. De moment volem començar realitzant aquest torneig amb intenció de posar en marxa, novament, l’esport al carrer en Ontinyent”.

Pel que fa a les mesures de seguretat del torneig, apostant per la màxima seguretat de les i els participants, aquest es guiarà pel Protocol de Competició Covid-19 vigent de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV). “La nostra intenció és tornar a gaudir del 3x3 i donar-lo a conéixer. Des d’enguany serà un esport olímpic i pensem que començarà a estar molt més considerat a escala nacional”.