El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el cinema dels anys 20 a la Fira Modernista

Presentació Cinema a la Fira Modernista
  • L'activitat consistirà en dues projeccions cinematogràfiques escollides segons les valoracions d’importants historiadors.
  • Les projeccions es faran en dues nits diferents.

Cada vegada està més prop un dels esdeveniments més importants del turisme i la cultura d’Alcoi: La fira Modernista. Amb açò, moltes de les activitats que van a realitzar-se durant la tercera setmana de setembre estan sent presentades, com el cinema a la Fira Modernista.

Des de les primeres edicions, la Fira Modernista ens trasllada a principis de segle mitjançant activitats, recreacions, espectacles i altres actes culturals. Una de les iniciatives que du fent-se des de principis de la Fira és l’activitat de les projeccions cinematogràfiques, que ha estat presentada aquesta setmana passada.

Aquesta projecció es realitza gràcies a la col·laboració de la regidoria de turisme de l’Ajuntament d’Alcoi i del Campus de la Universitat d’Alacant d’Alcoi. Per això, en la presentació de l'activitat van estar presents Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, Tono Belda, Coordinador del Campus de la UA d’Alcoi i Quico Carbonell, qui va presentar els continguts.

L’activitat, igual que en les edicions passades, consistirà en dues projeccions cinematogràfiques escollides segons les valoracions d’importants historiadors.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, va comentar: “aquesta activitat la vam començar des del principi i pensem que és una forma de donar a conéixer les arts audiovisuals que van començar a principi de segle. Aquestes pel·lícules són un gran desconegut per al públic, sobretot per als més joves i és una bona forma d'apropar la cultura en aquesta setmana del Modernisme”.

Tono Belda coordinador campus UA Alcoi, va voler agrair a les entitats col·laboradores com són l’Ajuntament d’Alcoi per la col·laboració conjunta en aquest projecte.

Per la seua part, Quico Carbonell va afegir: “l’objectiu d’aquesta activitat és poder gaudir d’un contingut audiovisual molt llunyà del cinema contemporani i poder posar-se en la pell del que miraven els alcoians en els anys 20”. A més, va confirmar que la projecció cinematogràfica és una de les activitats a més èxit de la setmana de la Fira Modernista.