El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el Club de Pilota d’Alcoi

Es pot contactar amb el nou Club en el seu perfil de Facebook, o assistir a les partides programades al carrer Sant Jaume per a les pròximes setmanes. Seran el 3 i el 25 d’agost, i el 8 de setembre, totes a les 18 hores.

10 anys després que deixara de tindre activitat, un grup de pilotaris tornen a reactivar el Club Pilota Alcoi. De moment es pot gaudir de partits cada dos diumenges al carrer Sant Jaume, però més endavant es vol incloure la pilota en les extraescolars i activitats esportives municipals. En un futur, Ajuntament i Club volen dotar a la ciutat d’un trinquet en condicions que permeta la competició.

Els amants de la Pilota Valenciana estan d’enhorabona, perquè torna aquesta activitat esportiva a la ciutat. Ja hem viscut en les últimes setmanes partides al carrer Sant Jaume, però ara s’anuncia la recuperació i reactivació d’una entitat que feia vora deu anys que estava parada: el Club Pilota Alcoi.

Adrián Vilaplana, vicepresident, explica que de moment volen visibilitzar aquest esport i atraure aficionats que, fins ara, havien de desplaçar-se a altres pobles com l’Alqueria d’Asnar. En un futur, volen incloure en el club activitats de formació per als més menuts, per tal de motivar a futurs pelotaris. També volen adequar el trinquet de la Cova Santa perquè els xiquets puguen practicar, però aquest camp és xicotet i es necessitaria un altre reglamentari per a les competicions.

Una reivindicació que agafen des del consistori. El regidor d’esport Miguel Juan s’alegra de la “recuperació d’un club històric d’Alcoi que engrossa l’ADN esportiu d’Alcoi”, i explica que ara toca que l’Ajuntament done el suport corresponent. De moment, la pilota s’inclourà en les EPIs, les Escoles poliesportives d’Iniciació; i s’estudiaran possibles millores al trinquet del centre per al pròxim any. Miguel Juan reconeix que “d’instal·lacions estem escassos, ni tenim un trinquet en condicions reglamentàries per a competir, però en un futur treballarem en açò”.Presentació del Club, amb el regidor d’esport Miguel Juan, el vicepresident Adrián Vilaplana, i els pilotaris José Manuel Cortell i Pablo Gisbert.