El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el concurs literari AMIC-FICCIONS per als més joves

El  compromís amb l’educació, la joventut i la creació d'AMIC, ha fet que l'associació pormoga un any més aquest exitós concurs literari.

L'Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) ha arrancat la seua 13a edició del concurs literari AMIC-FICCIONS, on alumnes del segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM poden enviar els seus relats en valencià per a guanyar grans premis com una Playstation, iPads, iPhones entre altres.

Des de fa ja tretze edicions l’AMIC ha impulsat la creativitat, el desenvolupament literari enla nostra llengua i el treball en equip de milers d’estudiants del segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya i Illes Balears, i ara també al País Valencià mitjançant el seu concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Sols l’any passat participaren 3.660 alumnes.

El concurs consisteix a escriure tres capítols a partir de cinc inicis proposats per l’organització. Aquests començaments són de les obres: El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati, Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra, La Faula de Guillem de Torroella, L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez i Sobre la terra impura de Melcior Comes. S’hi pot participar de forma individual o en grup (amb un màxim de 3 persones) i per fer-ho cal registrar-se a la web www.ficcions.cat i publicar allí cadascun dels capítols.

El primer capítol es podrà penjar a la web des de l’11 de gener de 2021 fins al 8 de febrer, el segon del 9 de febrer al 3 de març i el tercer del 4 de març al 29 de març, dia en què es tancarà oficialment el concurs. El veredicte del jurat es farà públic al llarg del mes de maig en diferents actes de cloenda.

L’AMIC a més de premiar als joves amb iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils, també premiarà al professorat que més haja motivat als seus estudiants per a participar i escriure grans històries amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.