El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el festival de swing 'Winter Black' amb la seua edició més internacional

La regidora Maria Baca (centre esquerra) amb integrants de l'associació 'Little Black'.

Podeu consultar tota la informació del festival al perfil de facebook de l'esdeveniment, al web, o a la guia editada.

La quarta edició del 'Winter Black Swing Festival' arranca aquest 31 de gener en allò que promet ser la seua versió més internacional, amb la participació de músics com Meschiya Lake, líder de la banda de jazz Little Big Horns; o el ballarí Moçambiqués Carlos Machava, amb el seu estil d'afro-swing. A més el festival s'ha volgut apropar enguany al públic general, oferint lliçons per a principiants i xiquets.

En total seran quatre dies de festival -un més que l'anterior edició- entre el 31 de gener i el 3 de febrer. El tret de sortida es donarà dijous 31 amb dos concerts de jazz, un d'ells al Pub Casablanca amb la col·laboració del Club de Jazz el Mussol; i l'altre al pub La Mujer Barbuda, a càrrec del saxofonista alcoià Enric Peidro i el guitarrista neoyorkino Glenn Crytzer. A partir d'aquests concerts inaugurals se succeiran les classes a emblemàtics indrets del modernisme alcoià, com són el Circulo Industrial i el Conservatori de Música Joan Cantó, i la plaça de Dins, on tindran lloc els anomenats balls clandestins.

L'organització ha previst diferents modalitats de registre per a les classes de ball, depenent del nivell dels participants. A més existeix la possibilitat de registrar-se únicament per a les festes que tenen lloc totes les nits del festival. Entre els instructors participants, aquest any donaran classes noms reconeguts del món del jazz i el swing com Ksenia, Frances Dougherty i Nejc Zupan. Quant al vessant musical cal destacar que per primer colp s'oferiran classes per a músics, tant de guitarra, tècnica vocal i corporal, com d'improvisació.

De moment són 470 les persones inscrites, amb un 15% de participants estrangers, un 60% del País Valencià, i la resta d'altres indrets d'Espanya com Granada, Màlaga i Santander. L'associació 'Little Black', encarregada d'organitzar el festival, ha editat una guia amb tota la informació sobre l'esdeveniment, on també s'inclouen els atractius turístics de la ciutat i informació del gremi hostaler. En aquest sentit, la regidora de Joventut, María Baca, ha recordat el treball conjunt amb l'estament comercial i hostaler de la ciutat per a fer possible el festival, així com de la importància del 'Winter Black' en la "desestacionalització del turisme en Alcoi".