El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el Mont de Pietat de Caixa Ontinyent després de 56 anys

Logo del Mont de Pietat

Segons Caixa Ontinyent, la societat torna a demandar aquests serveis. 

Caixa Ontinyent ha recuperat el seu Mont de Pietat. Es tracta d'una activitat amb caràcter social, impulsada per la Fundació Caixa Ontinyent, i que té per finalitat oferir microcrèdits amb la garantia d'una joia o un altre objecte de naturalesa similar. L'objectiu és facilitar microcrèdits en condicions assequibles i contribuir a la inclusió financera. Per fer ús d'aquesta iniciativa 'vintage', disposarà d'atenció telefònica i telemàtica, i atenció en oficina amb cita prèvia.

El Mont de Pietat havia nascut amb Caixa Ontinyent en 1884, i va acompanyar la seua activitat fins a 1964, quan aquest tipus de serveis van caure en desús. No obstant això, Caixa Ontinyent sempre ha mantingut la referència al Mont de Pietat en la seua raó social, i ara recupera la seua activitat, en un moment en el qual la societat torna a demandar els seus serveis i que suposarà, a més, una contribució a la inclusió financera.

Mont de Pietat Caixa Ontinyent comptarà amb una oficina situada a Ontinyent - carrer Pius XII, 16- a la qual es podrà acudir amb cita prèvia, cridant al telèfon 962919117. També podrà sol·licitar-se informació a través del correu electrònic fundacio@fundaciocaixaontinyent.es.


Funcionament
La concessió de microcrèdits pel Mont de Pietat es realitza a través d'un procediment molt senzill: un perit taxa la joia determinant el seu valor de mercat, el Mont de Pietat ofereix un crèdit per import de fins al 75% d'eixe valor, se signa el contracte i el client rep el crèdit en l'acte, deixant la joia com a depòsit. La joia pot recuperar-se en qualsevol moment de la vigència de l'operació, normalment d'1 any, i renovable fins a 3 anys. Els interessos i les despeses de taxació, que van a càrrec del client, s'abonen al venciment o cancel·lació de l'operació.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha destacat “l’emblemàtic que resulta per a la nostra Caixa implantar el Mont de Pietat perquè és recuperar una part de la nostra essència per a posar-la al servei de la nostra gent amb un aire totalment renovat, actual, modern i nou. És una aposta pels microcrèdits com a fórmula d'ajuda a la inclusió social i al finançament de les activitats més quotidianes i diverses”. Recalcant, a més “l’orgull que per a la nostra ciutat i les nostres comarques suposa tindre un Mont de Pietat propi. Eixe és precisament el paper de Caixa Ontinyent, posar a disposició de la societat tots aquells recursos que poden contribuir a un millor desenvolupament social i econòmic”.