El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el programa per a la infància amb alteracions en el neurodesenvolupament

El valor terapèutic de l'aigua resideix en què és vector de temperatura i d'accions físiques mecàniques específiques.

El programa es porta a terme al Complex Eduardo Latorre i arranca de nou aquest 1 de setembre. Es dirigeix a poblacions de 0 a 6 anys.

Comença nou curs escolar i amb ell també torna el Programa de Hidrocinesiterapia del Centre d'Atenció Pediàtrica d'Alcoi en les instal·lacions del complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre.

La Hidrocinesiterapia és una intervenció terapèutica dins del Programa d'Atenció precoç entesa com “el conjunt d'intervencions, dirigides a la població infantil de zero a sis anys, a la família i al seu entorn, que tenen per objectiu donar resposta al més prompte i de la manera més eficaç possible a les necessitats transitòries o permanents que presenten els xiquets amb trastorns en el seu neurodesenvolupament o que tenen el risc de patir-los.

L'activitat aquàtica brinda als xiquets amb alteracions en el neurodesenvolupament o risc de patir-les la possibilitat de beneficiar-se de les propietats terapèutiques de l'aigua realitzant, amb l'ajuda del terapeuta i el familiar, una activitat pràcticament normalitzada molt diferent de la que pot realitzar en el medi terrestre. El valor terapèutic de l'aigua resideix en què és vector de temperatura i d'accions físiques mecàniques específiques. La figura del terapeuta, coneixedor de l'estat de salut del xiquet, possibilitarà una avaluació de les seues possibilitats físiques, necessària per a la programació d'objectius concrets i assegurant l'assessorament a l'entorn pròxim del bebé.

El programa de Hidrocinesiterapia és fruit de la col·laboració i l'especial sensibilitat de les Regidories de Salut Pública i d'Esports de l'Ajuntament d'Alcoi i la Conselleria de Sanitat.