El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el projecte de reintroducció d'Ofegabous i Crancs autòctons al Col·legi Sant Roc d'Alcoi

Exemplar d'Ofegabou al Col·legi Sant Roc d'Alcoi

De la mà del professor Jordi Verdú, amb aquest projecte es vol aconseguir que els alumnes prenguen consciència de la perillositat que corren les nostres especies amb la invasió d'espècies estrangeres i que és molt important no abandonar mascotes com tortugues, ja que poden portar malalties que les espècies del nostre entorn no poden superar.

61 larves i entre 25 i 30 ous d'Ofegabous, a banda de 8 femelles de Cranc autòcton, han arribat al Col·legi Sant Roc d'Alcoi perquè alumnes de l'ESO els alimenten i cuiden per a després soltar-los en zones específiques del nostre entorn i així ajudar a la repoblació d'aquests animals vulnerables i quasi desaparegudes per culpa d'espècies invasores.

De la mà del profesor Jordi Verdú, i per tercer any consecutiu el Col·legi Sant Roc d'Alcoi posa en marxa el projecte de reinserció de dues espècies autòctones catalogades com animals vulnerables. Els alumnes d'Educació Secundària hauran de fer-se càrrec de 61 larves d'Ofegabous i d'almenys 25 ous, a més de 8 femelles de Cranc amb ous i ser testimonis del cicle complet de vida.

Els xiquets i xiquetes de Sant Roc han dedicat la primera jornada del projecte a conéixer a fons aquestes dues espècies en una xarrada a càrrec del Tècnic del Centre de Conservació d'Espècies Dulciaqüícoles de la Comunitat Valenciana, Toni Pradillo, que ha mostrat les necessitats dels animals, els inconvenients de les espècies invasores, com el Cranc americà, i com diferenciar unes espècies d'altres. També han tingut la seua primera presa de contacte amb els animalets; tot i que a Sant Roc ja fa anys que treballen en aquest tipus d'experiència.

 

  

Els alumnes es vincularan al projecte i als animals i seran responsables del seu creixement. Durant els pròxims tres mesos els estudiants de l'ESO hauran de cuidar-los, alimentar-los i mantenir netes les peixeres per a un creixement òptim que faça que, arribat el moment, els puguen soltar per a repoblar el nostre entorn, concretament als rierols i afluents del Serpis.

Jordi Verdú, un dels professors que impulsaren aquest projecte en el centre, assegura que els estudiants se senten molt compromesos i que, a banda de ser una gran ajuda a la repoblació d'espècies autòctones, també fa que els xiquets i xiquetes tinguen més consciència social amb la natura i respecten més el medi ambient.