El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el Respir de Cocentaina al 100% després dels mesos més durs de la Covid-19

Imatge d'arxiu facilitada per l'Ajuntament de Cocentaina / AM

Segons l'Ajuntament de Cocentaina, "sols la meitat de les professionals que treballen al Respir han sigut vacunades"

Es tracta del programa municipal per a persones amb dificultats per al desenvolupament de les activitats bàsiques a Cocentaina. Amb la pandèmia va tancar. En els últims mesos tenia una capacitat del 50% i ara torna al 100% sempre que es respecte la distància de seguretat i la resta de mesures.

La Conselleria de Polítiques Inclusives és qui marca les restriccions i el Respir de Cocentaina feia mesos que no estava a ple rendiment. Açò va suposar que les persones beneficiàries d’aquest recurs gratuït de l’Ajuntament de Cocentaina sols pogueren acudir una setmana sí i altra no.


Recentment, la normativa va canviar i es va autoritzar que la participació en aquest tipus de programes fora del 100% sempre que es respectara la distància de seguretat i la resta de mesures sanitàries. Açò va motivar la tornada a la relativa normalitat del Respir, fet que agraïen totes les famílies i les persones usuàries.


No obstant això, a la regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, segueix preocupant-li el fet que sols la meitat de les professionals que treballen al Respir hagen sigut vacunades. “Duc quatre mesos reclamant a tots els estaments la vacunació de totes com a personal sociosanitari i ara ens trobem en la situació que hem obert al 100%, però que dos de les treballadores encara no han sigut citades. Espere que la vacunació del personal de serveis socials es reprenga immediatament perquè és urgent i necessària”.


Per altra banda, reconeix que han sigut mesos molt durs per a les treballadores, les usuàries del Respir i les seues famílies: “aquestes persones han vist la seua rutina i l’estimulació que reben al programa frenat per la COVID-19 i ens alegra saber que podem treballar al ritme habitual i que les usuàries estan vacunades, malgrat l’esforç re-organitzatiu que suposa per al personal del Respir”.