El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el Moniàtic d'Alcoi

Júlia en el Moniàtic, imatge d'arxiu d'una anterior edició.

Hi haurà música a diferents espais els dies 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre. Consulta ací tota la programació.
 

5 dies amb activitats i concerts que conclouran amb la festa gran el pròxim dissabte 24 de setembre. Dos anys després de l'aturada obligatòria, el Moniàtic torna amb moltes ganes i més activitats que mai, fins i tot una versió per als més menuts, el Miniàtic.

El Moniàtic torna enguany amb la seua edició número 12 i amb una atapeïda programació que s'allarga durant 5 dies. No debades, la pandèmia havia obligat a un descans sanitari, i ara torna en forces.

Els organitzadors expliquen que amb este festival es promociona "la cultura participativa, autogestionada, lliure i combativa". Està organitzat per diversos col·lectius i persones, de manera voluntària i sense ànim de lucre, i amb suport de l'Ajuntament i la conselleria d'Educació.

Amb el Moniàtic es busca donar cabuda a artistes independents basant-se en criteris de proximitat, gènere, missatge i llengua. I en esta dotzena edició es vol enviar un missatge en contra de l'auge del feixisme, "vist que últimament ha anat guanyant terreny i suposa un perill per als drets fonamentals que com a societat hem adquirit mitjançant anys de lluita col·lectiva".

 

5 dies de concertsTot i que l'escenari principal serà, com sempre, el barri del Partidor, enguany es comptarà amb altres espais com l'Escenari, el Petroli i el Bad Voodoo.

Tot comença este divendres 16 de setembre amb la presentació del Festival al Petroli a partir de les 19 hores, amb una exposició de cartells i música amb Moniates DJs.

I este primer cap de setmana tindrem concerts al solar del carrer Font del Vidre. Dissabte 17 de setembre, e, a partir de les 18:30 hores, podrem gaudir de Lespurna, "una proposta jove de rock alternatiu amb veus femenines alcoianes i banda valenciana"; seguides d'Aina Koda, "la rapera guardonada amb el Premi Ovidi Montllor 2022 a la millor artista revelació", expliquen els organitzadors. I per a concloure la nit el primer concert del grup N-340 "una fusió de ritmes i instruments tradicionals i electrònica".

I després d'esta primera nit passem ja al segon cap de setmana del Moniàtic. Dijous 22 el pub l'Escenari acollirà la projecció del curtmetratge 'Can I go First?', i després un concert d'Hugo Más, "amb el seu repertori poètic i la seua veu de vellut". Divendres 23 tenim música electrònica al Bad Voodoo. És el Moniatrònik, amb Darius,"l'estrena de Darío Satorres, membre de Nomembers, en solitari", Technische Störungen i Alex Silva.

I per últim, el dia gran. Dissabte 24 de setembre el Partidor estarà de festa, primer amb el Miniàtic, el concert per als més menuts: a es 12 hores amb Marcel el Marcià. De vesprada, diferents col·lectius socials estan convocats per a celebrar una taula redona sobre autogestió. I després, els concerts al solar de Sant Rafel. Tens al final la programació, però millor la pinzellada que ens donen els organitzadors de cada participant:

"Alesa DJ s'encarregarà de donar continuïtat al festival i fer que no pare la música. Els concerts començaran amb Tendur, amb la veu de Mireia Tortosa acompanyada de Pau Miquel Soler, Toni de l'Hostal i Jesús Barranco. Gamada posarà el punt de foscor amb el seu post punk. Valentina & The Electric Post, a continuació, mostrarà l'equilibri perfecte entre l'espectacular veu de Valentina i els ritmes elèctrics d'Ildefons (El Petit de Cal Eril, Metrinova). La proposta de Damià Llorens (We Are Not Brothers, Abraxas) i Violeta Ausina (Orxata Sound System), Cançoner Industrial, recuperarà i renovarà la tradició musical de les fàbriques. Tot seguit, gaudirem les harmonies espacials del duet de les alcoianes Júlia i, a continuació, els Tito Pontet farà ballar a tothom amb els seus ritmes ska-reggae. Per a tancar el festival en alt estarà l'actuació d'Aina Palmer, el grup d'Aina Monferrer i Jordi Palau (Orxata Sound System)".