El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna FOCUS Alcoi per impulsar la transformació digital en les empreses

Serà el pròxim 21 de novembre, i ja hi ha inscrites més de 60 persones. La transformació digital, l'economia circular i la bioeconomia seran els temes centrals.

La transformació digital "ja no és una opció, sinó una necessitat si l'empresa vol ser competitiva". Així ho assegura la directora de l'IVACE, Julia Company, qui explica que les empreses cada vegada són més conscients. En els últims anys la conselleria d'economia ha invertit 1,8 milions d'euros per a vora 100 projectes empresarials de transformació digital. Açò cobreix la part que subvenciona la Generalitat, però sumant el que ha aportat cada empresa, suposa una inversió de més de 6 milions d'euros. Però per a Julia Company no és suficient, diu que cal invertir més i que per això cal fer arribar a les empreses la necessitat d'estar en la Indústria 4.0, i per això serveixen jornades com el FOCUS PIME.

La cita d'enguany també tractarà la bioeconomia i l'economia circular. Jesús Casanova, director del CEEI València Alcoi, assegura que moltes empreses ja exerceixen la bioeconomia sense saber-ho, "l'aplicació de la biotecnologia als sectors tradicionals, aprofitar els residus per a generar energia", i que amb la trobada volen mostrar als empresaris tots els recursos dels quals disposen i els beneficis de buscar una economia més sostenible.

El FOCUS Alcoi comptarà també amb la participació d'AIJU i AITEX, així com visites a empreses de les comarques per saber com apliquen l'economia circular. És una trobada d'assistència gratuïta, les inscripcions encara estan obertes, i es poden formalitzar en aquest enllaç.

Un altre punt a destacar de l'organització d'aquesta trobada empresarial és la diversificació. "No totes les indústries estan ubicades a València, i totes necessiten atenció", diu Julia Company. Per això el FOCUS se celebra cada any en diferents llocs de tota la Comunitat Valenciana. Aquest 2019 s'han fet fins a 19 trobades diferents.