El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna la Fira Modernista d'Alcoi. Prepara el teu vestit i consulta ací la programació

Hi haurà dos escenaris principals a l'aire lliure per evitar grans aglomeracions, un a la plaça d'Espanya i altre a la plaça de la Universitat, a més de la Fira a la Glorieta. Tots els espectacles es voran asseguts i per a tots, excepte per al de la plaça d'Espanya, cal traure entrada anticipada en TiquetAlcoi.
 

Tota una setmana d'activitats amb visites guiades, representacions de màgia, jocs infantils, gastronomia modernista i exposicions. És el primer gran esdeveniment que se celebra a la ciutat després d'any i mig, i s'ha preparat amb totes les mesures necesàries per poder viure la fira modernista amb seguretat.

La Setmana Modernista d'aquest 2021 arriba carregada de novetats. La primera i principal és que se celebra. "En un format reduït", explica la regidora de turisme, Lorena Zamorano, "però és el primer esdeveniment multitudinari que té la ciutat i tots hem de ser responsables perquè isca bé i poder repetir", en clara referència a Alcoi Ciutat del Nadal.

Així que en responsabilitat, mascareta, distància i vestit modernista, però tindrem fira. Lorena Zamorano ha presentat la programació que compta amb activitats de tota classe, i que es pot consultar al detall ací. Les representacions es faran en dos escenaris a l'aire lliure, una la plaça d'Espanya i altre a la plaça de Ferrandiz i Carbonell, i sempre assegut en cadires per a garantir el distanciament i evitar massificacions. Per a tots els espectacles, excepte el que es farà divendres a la plaça d'Espanya, cal traure entrada per anticipat mitjançant la tiquetera d'Alcoi.

Dilluns 20 de setembre comença tot. Els comerços del centre participen amb aparadors decorats, i en els bars i restaurants es podrà tastar vermut o plats típics de l'època; i a les 19.30 hores es descobrirà el cartell a la plaça d'Espanya. Al llarg de tota la setmana hi haurà conferències, representacions o exposicions, i el divendres s'inicia la festa amb la invocació del mag Houdini a la plaça d'Espanya. Dissabte i diumenge hi haurà fira a la Glorieta, amb la participació enguany de Barcelona, màxim exponent del modernisme que s'ha interessat per estar en la ciutat. I fins diumenge de vesprada un fum d'activitats en diferents llocs del centre de la ciutat.

En el vídeo, la regidora Lorena Zamorano envia un missatge a la ciutadania per tal que gaudisquen d'aquesta Fira Modernista. Explica que no hi haurà pregó, ni cercaviles, ni recreacions multitudinàries. Tampoc s'ha fet promoció de la fira fora de la ciutat per reduir les visites, tot i que tindrem, però la idea és celebrar la festa amb responsabilitat, per confirmar que podem gaudir de la cultura amb seguretat.

Família modernista a la Glorieta. Imatge d'arxiu.