El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna la mítica Pujada al Montcabrer aquest diumenge 3 d’octubre

Les curses van tornant al calendari després d’un any de parèntesi per la Covid-19. La XXI Pujada al Montcabrer i totes les seues modalitats se celebraran aquest diumenge 3 d’octubre a les 9 h des de la Piscina José Trenzano Alós d’Alcoi.

El Centre Excursionista d’Alcoi torna a celebrar aquesta cursa, la més antiga amb aquest format al territori valencià. A més, la cursa és “ecoresponsable” de no utilitzar gots de plàstics als avituallaments. A banda del format de cursa llarga de la Pujada al cim del Montcabrer de 20 km i 1.000 metres de desnivell positiu, també se celebra la III Mitja Pujada al Montcabrer i la III Mitja Marxa Pujada al Montcabrer de 10 km i 500 metres de desnivell.


Aquesta cursa promociona l'esport entre els més joves i els més ‘veterans’. Els joves menors de 18 anys tenen gratis la inscripció per a les curses. Pel que fa als majors de 60 anys també tindrà la seua categoria. Segons el Centre Excursionista, es tracta sigut la primera cursa de muntanya en afegir aquesta categoria a les curses de muntanya.

Amb totes aquestes categories la cursa se supera a si mateixa en quantitat de trofeus sent una de les proves que més guardons reparteix entre els seus participants, en concret 82 trofeus, més els dos cuixots a la primera i primer a arribar al cim del Montcabrer. El club també continua organitzant el IV Campionat local de cursa de Muntanya, on els participants locals veuen el seu progrés respecte als seus companys.