El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna la reivindicació antimilitarista a l'Aitana

El lema de la reivindicació és "Per una serra d'Aitana desmilitaritzada, protegida mediambientalment i al servei de la pau."
 

Malgrat la pluja d'aquest diumenge, s'ha celebrat la 17 marxa per la desmilitarització de la serra d'Aitana, organitzada pel Grup Antimilitarista Tortuga, l'Ateneu Cultural El Panical i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció. Reclamen "una serra d'Aitana al servei de la pau i protegida ambientalment".

Aquest diumenge 23 de maig, i després de l'aturada per la pandèmia, s'ha celebrat de nou la reivindicació antimilitarista a Aitana, que reclama "el desmantellament de la base de radars que l'exèrcit espanyol d'aviació té al cim de la serra". Els assistents s'han congregat a les portes del Safari d'Aitana per caminar fins al punt de control de la carretera que dona accés a les instal·lacions militars, i "on membres de la Guàrdia Civil i de l'exèrcit impedien el pas".

Una vegada allí han llegit un manifest, que es pot consultar ací, i on consideren que "la pandèmia s'ha utilitzat de manera propagandística per a promoure el militarisme: presència d'autoritats militars en les rodes de premsa diàries, utilització de la Unitat Militar d'Emergències per a tasques i funcions pròpies dels cossos especialitzats de la societat civil, abús de la repressió, etc.".