El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna la rutina escolar

Al col·legi Horta Major encara no s'ha obert la matriculació per a la nova aula de 2 anys. Conselleria d'Educació encara no ha confirmat si s'obrirà matrícula extraordinària o ja s'activarà en el pròxim curs escolar.

El Bracal inicia el curs un any més en barracons, però amb la vista posada en un imminent inici del projecte.

A Cocentaina, el 12 per cent de la població ha iniciat hui les classes.

Més de 18.000 alumnes han iniciat les classes a les nostres comarques. La tornada al col·legi ha transcorregut amb normalitat, malgrat les obres en els accessos a alguns centres d'Alcoi. Al Bracal un any més s'inicien en barracons.

Tornen les motxilles i els esmorzars, retrobar-se en els companys i descobrir els nous professors. El primer dia de classe és un conjunt d'emocions difícil de descriure. A les nostres comarques més de 18.000 joves, des d'infantil a batxillerat, han iniciat aquest 9 de setembre les classes.

A Alcoi en són més d'11.000 alumnes. En concret 364 de 0 a 2 anys, 1.557 en infantil, 3.704 en primària, 2.707 en secundària i 770 en Batxillerat. Ací no s'inclouen els vora 800 de l'Escola d'Art i Superior de Disseny, que comencen el dia 23. Ni tampoc les Universitats o el centre Orosia de majors. Incloent-ho tot, són més de 15.000 els alumnes a la ciutat.

Inici de curs al col·legi Tomás Llácer d'Alcoi

El regidor Alberto Belda ha anat a l'inici del curs el col·legi d'educació especial Tomás Llácer, i on alguns dels pares assistents han volgut agrair l'atenció del consistori amb el centre. Estava prevista també la visita, com és tradició, de l'alcalde Toni Francés, que ha modificat la seua agenda per anar a Madrid a la capella ardent de Camilo Sesto.

El regidor Alberto Belda assegura que l'inici de les classes ha sigut amb normalitat, malgrat les obres a les portes de les Paüles i altres centres de l'Eixample. I tan sols no ha iniciat les classes la nova aula de 2 anys d'Horta Major (que compensa la pèrdua d'una aula de 3 anys per falta de matriculacions). Alberto Belda explica que l'aula ja està condicionada i ara li toca a conselleria decidir si obri un període extraordinari de matrícula o s'espera ja al següent curs acadèmic.

I també normalitat a la resta de municipis de les nostres comarques. A Ibi són 723 alumnes els que comencen en infantil, 1.427 en primària, i vora 1.500 entre ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Xifres que encara poden créixer perquè, segons expliquen des del consistori, tenen "prou moviment en matrícula viva", la que es fa fora de temps per trasllats o canvis de domicili.

Primer dia de classe

A Cocentaina, els estudiants suposen el 12 per cent de la població. Són 248 en infantil, 606 en primària, i 501 entre l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Enguany com a novetat, l'escoleta municipal de Sant Hipòlit compta amb una aula per a xiquets d'1 a 2 anys.

I a Muro, 278 xiquets han iniciat el curs en el Montcabrer i 610 en el Bracal (que, confiem, siga l'últim curs en barracons). Cal afegir altres 628 de l'Institut.