El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna per a quedar-se Fresneda Magazine, com un homenatge al seu creador

Aitor Pla en mig, amb Lucía Romero, d'Art Nostre; i amb Manolo Gomicia, gerent de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, que dóna suport a la revista
El número 3, el que eixirà sencer després de la mort de Rubén Fresneda, es podrà adquirir a partir del 28 de novembre

Un dels grans últims projectes de Rubén Fresneda abans de morir aquest estiu va ser crear una revista cultural per a les nostres comarques. Ara els seus companys decideixen mantenir aquesta revista com un homenatge a l'artista. El número 3 eixirà a la venda a finals de novembre.

En març de 2017 naixia una nova revista d'art: Fresneda Magazine. Sota la direcció de l'artista Rubén Fresneda, volia ser un aparador de l'art i els artistes de les nostres comarques. Malauradament, Fresneda moria sobtadament poc abans de traure el número 2, que havia d'eixir l'1 de juny. A finals d'agost va vore la llum eixe número 2, respectant tot allò que Fresneda havia deixat conclòs.

Ara, s'ha anunciat que el número 3 eixirà a la venda el pròxim 28 de novembre. Aitor Pla, responsable de la revista, explica que des d'eixe moment han tingut un període de reflexió per decidir si continuaven en la revista o no, però "vam pensar que seria un dels millors homenatges que podrien fer-li". Així les coses, torna Fresneda Magazine amb un número 3 carregat de novetats.

Primer que res el format. La revista, en paper i a un preu de 10 euros, passa a ser digital, amb un preu de 3 euros i donació voluntària. Es podrà adquirir en diverses plataformes com ara la tenda de Google, Amazon, o la Casa del Llibre. Els diners recaptats es destinaran a sufragar les despeses de la revista i les activitats culturals que siguen possible.

I la revista amplia els seus horitzons i vol ser un referent per als artistes de les nostres comarques. Per això han animat a diverses entitats culturals a col·laborar en la revista, com Art Nostre. La presidenta d'aquest col·lectiu, Lucía Romero, diu que estan "absolutament compromesos amb qualsevol entitat que tinga la voluntat de difondre l'art i la cultura. I és una cosa que falta actualment en el panorama, una revista pròpia i nostra".

Però sobretot, vol ser una espenta per als artistes locals, que poden utilitzar la revista com aparador. "La revista està oberta a tot el món", diu Aitor Pla, "Tots els joves dedicats a la cultura, l'art, la fotografia, la literatura... que vulguen vore reflectit el seu treball i donar-lo a conéixer, que ens contacten per xarxes". Diu a més que s'amplia l'àmbit cultural i en aquest número 3 s'inclourà la fotografia.