El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna una nova edició de 'Rutas Mágicas' per les muntanyes d'Ibi i comença el 17 de febrer

Torna una nova edició de 'Rutas Mágicas' per les muntanyes d'Ibi i comença el 17 de febrer
La primera ruta serà al 'Alt del Ginebral' amb una altitud màxima d'1.203m

Les rutes senderistes per les serres i entorn natural iberut, tornen a Ibi i començaran el 17 de febrer, que serà al 'Alt del Ginebral' amb una altitud màxima d'1.203m

Des de les Regidories de Medi ambient i Esports, l'ajuntament d'Ibi torna a organitzar una nova edició de 'Rutas Mágicas' per les serres i entorn natural iberut, repartides en diferents mesos de l'any.

Enguany, hi ha una novetat, que és, que als participants els proposen el repte d'aconseguir els 8 milers i realitzar les 8 rutes, cadascuna d'elles amb una altitud màxima de més d'1.000 m, completant així el Carnet8Mil que es donarà a cada assistent.

Aquestes rutes reben el lema 'No hay límites, solo ganas de conseguir tu 8 mil. Súmate al reto 2018' i la primera d'elles serà, dissabte 17 de febrer al 'Alt del Ginebral' amb una altitud màxima de 1.317m. L'eixida serà des de l'Estació Biològica – Jardí Botànic de Torretes.

La següent ruta serà, dissabte 10 de març a la 'Serra de Biscoi', amb una altitud màxima d'1.166 m, amb eixida amb cotxe des de l'Ajuntament. Altra serà amb eixida des del Museu de la Biodiversitat el 21 d'abril al 'Cabeç Ras o La mamella'.

La quarta ruta serà el 9 de juny al 'Cabeç de Canonge – Penya el Sapo', amb eixida des de l'Estació Biològica i després del descans de l'època estival, les rutes continuaran el dia 22 de setembre, amb una eixida al 'Alt de Corbó', amb una altitud màxima d'1.202 m, i eixida amb cotxe des de l'Ajuntament.

En octubre, el dia 27 està programada una ruta al 'Alt del Carrascal o Salviar', amb eixida des de l'Ajuntament, amb cotxe. Les dos últimes seran en el mes de novembre a la 'Serra del Quarter', amb eixida des del Museu de la Biodiversitat i al 'Cim de la Teixereta', el dia 24 de desembre, amb eixida des de la Plaça de l'Església.

Totes les rutes tenen l'hora prevista d'eixida a les 9:00 h des dels punts d'eixida establits i a més és totalment gratuït.

També, cada participant podrà enviar un màxim de dos fotografies fetes durant les rutes a museo.bio@ibi.es i entrarà en un concurs fotogràfic denominat 'Rutas mágicas para los 8 miles de Ibi en imagenes”, amb el qual es pretén demostrar a través de les fotografies els espais naturals més emblemàtics del municipi que es descobriran de prop en les rutes.