El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tornen dos intensos dies de VI Concurs de Tapes amb els 'Samarita' d'Alcoi

Participen 17 filaes i se celebrarà els dissabtes 7 i 14 d'abril

Alcoi ja compta les hores per a les Festes de Moros i Cristians. Ja fa 4 anys que l'Associació Cultural Samarita celebra el concurs de tapes previ a la trilogia. En aquest cas, per motius de calendari, només hi haurà dos dies en els quals es podran degustar les tapes: els dissabtes 7 i 14 d'abril. El cost serà de 2 euros amb tapa i cervesa / plis plai.

Hi ha novetats pel que fa als premis. La IV edició tindrà un premi especial del jurat, premi a la millor tapa tradicional i premi a la millor presentació. Els mateixos clients tindran una espècie de fullet on votaran quina és la tapa que més els ha agradat. Aquests es poden arreplegar en les distintes filaes participants.

Participen 17 filaes. El dissabte 7 d'abril es podran degustar les tapes dels Judios, Mudejares, Realistes, Contrabandistes, Vascos, Navarros, Alcodianos i Magenta. El següent dissabte, 14 d'abril, participen els Cordoneros, Marrakesch, Benimerins, Gusmans, Asturians, Mossàrabs, Aragonesos, Creuats i Miqueros.

Premis Samarita de la Festa

David Ponsoda, membre de l'Associació Cultural Samarita, ja ha confirmat que continuen els Premis Samarita de la Festa per a 2018. Encara que no s'han donat massa detalls, ha avançat que hi haurà dos premis per a les millors esquadres de negres. D'una banda, les mores, i d'altra, les cristianes. Aquests premis rebran els noms de Rafael Guarinos i Luis Solbes. Altre assumpte amb el qual treballen és el fet de millorar la gravació dels ballets.