El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tornen els desacords entre PP i PSOE per la 'peatonalització' del centre d'Alcoi

Vehicles estacionats al centre / AM

El PSOE no entén les crítiques del PP, mentre que els conservadors asseguren que el govern municipal s'ha quedat a soles en l'aprovació de l'ordenança de la 'peatonalització'

El govern municipal i el principal grup de l'oposició a Alcoi no es posen d'acord amb el procés de conversió en zona de vianants al centre d'Alcoi. El PP alerta que l'ordenança va en contra del pla de mobilitat d'Alcoi i de la normativa d'accessibilitat. Per la seua banda, el PSOE indica que les peticions del PP es van acceptar per aconseguir un major suport, i ara es desmarquen dels acords

El PSOE assegura que durant més de sis mesos els grups de l'oposició van disposar del Pla de ‘peatonalització’ del Centre de la ciutat i que crearen el primer esborrany de l'ordenança després de reunions amb veïns, comerciants, Cambra de Comerç i entitats comercials.

Els socialistes indiquen que el PP va posar com a condició una sèrie d'esmenes que van ser "majoritàriament acceptades", inclosa la principal que era "deixar el carrer Sant Nicolau sense convertir en zona de vianants durant el 2021, fins que es generaren places d'aparcament". Es van acceptar per a poder aconseguir un suport major a l'Ordenança de ‘peatonalització’.

Jordi Martínez, portaveu del PSOE, afig que, posteriorment, i a pesar que ja s'havien incorporat les seues peticions, el Partit Popular va encapçalar una reunió dels grups de l'oposició en els dies previs a l'aprovació de l'Ordenança per a incloure més esmenes a aquesta. Es va debatre per part del govern amb els grups municipals, i la major part de les esmenes presentades es van incloure en el text que es va portar al Ple. El PP finalment es va abstindre. Segons la versió del PSOE, la seua abstenció es deu a un "xicotet dubte" per aclarir l'horari del repartiment de menjar a domicili.

A partir d'eixa decisió, la pressió al Partit Popular en les xarxes ha sigut "la que ha canviat la seua actitud" enfront de la ‘peatonalització’. El PSOE qualifica de "lamentable" que un partit que pretén ser alternativa de govern no siga coherent amb el que pacta i comence a flaquejar a la primera oportunitat perquè les xarxes socials critiquen la seua postura. Martínez demana al PP "que no s'acovardisca per uns comentaris en les xarxes socials".

La versió del PP sobre el procés de consens en la conversió en zona de vianants del centre d'Alcoi és ben distinta. Els conservadors indiquen que el PSOE "s'ha quedat soles en l'aprovació de l'ordenança".

El PP assegura que l'ordenança de 'peatonalització' ha creat un "malestar generalitzat" en la població, que ha presentat "centenars d'al·legacions". Totes les propostes de veïns i comerciants han sigut rebutjades pel Govern, segons els de Quique Ruiz. Per a PP, "el PSOE només ha acceptat la regulació d'horaris en vespres i festius, de la manca dels quals va alertar el PP, el lliure accés als vehicles de repartiment no contaminants i la modificació de l'accés a l'aparcament del Racó".

Ruiz alerta “de la falta de resposta a les al·legacions plantejades per comerciants del barri, tirant pilotes fora en la majoria de casos” i recorda que l'ordenança és contrària a diferents estudis aprovats per l'Ajuntament com el pla de mobilitat, el pla acció comercial o la mateixa estratègia del centre. “Els ciutadans han preparat al·legacions molt fonamentades que el Govern ni tan sols entra a valorar. No entenem per què el PSOE s'obstina a aprovar, caiga qui caiga, una ordenança que no convenç a ningú, que va en contra dels plans de mobilitat i de la normativa d'accessibilitat”, conclou el regidor del PP.