El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tornen les distensions a Ciutadans Alcoi

Grup de militants de Ciutadans Alcoi que demanen nou coordinador.

Un grup indeterminat de militants demana la destitució de Rosa García com a portaveu, i la designació d'un nou coordinador en substitució de l'actual, el regidor Marcos Martínez. Per la seua banda, l'actual coordinador no considera que hi haja divisió, més enllà de diferències d'opinió, i remet a la pròxima assemblea de militants on es debatrà tot açò. 

Tot i la calma després de les eleccions locals, les diferències en l'interior de Ciutadans Alcoi torna a fer-se latent. Un grup de militants, en una carta remesa al coordinador comarcal, proposen Romualdo Terol com a nou coordinador local, al·legant que l'actual, Marcos Martínez, és regidor electe en el consistori i són càrrecs incompatibles segons els estatuts del partit. En la carta recorden el conflicte per l'elecció de candidat, i consideren que s'ha de triar un nou coordinador de manera urgent, "amb capacitat de direcció, independència de criteri, i personalitat suficient per a defendre els interessos de l'Agrupació davant la societat alcoiana i davant els òrgans superiors del partit". Perquè aquest grup se sent "ningunejat" per la direcció del partit, i ho consideren una "falta de democràcia interna", "en Alcoi i en multitud de poblacions de tota Espanya". Aquest grup també demana la destitució de Rosa García com a portaveu local del partit, "executant la moció de censura" que es va presentar abans de les eleccions. 

Per la seua banda, l'actual coordinador Marcos Martínez, explica que ha traslladat la carta al coordinador comarcal, i remet a una pròxima assemblea de militants a finals de juliol on es debatran aquestes qüestions. Tot i això, no considera que hi haja divisió dins del partit, sinó simplement diferents opinions. Pel que fa al nomenament de la nova Junta Directiva, diu que el procés s'obri ara però que s'allargarà fins després d'estiu. I sobre la seua continuïtat com a coordinador, remet a òrgans superiors del partit perquè diu que són qui, en definitiva, aproven aquests nomenaments.