El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tornen les visites a les pintures rupestres de La Sarga

Fotografia de les visites a La Sarga a 2021

Per a conèixer i gaudir d'aquest emblemàtic indret, es poden fer les reserves a través de la web www.lasargareservas.com. E

Les visites guiades i gratuïtes seran cada diumenge des d'aquest 5 de febrer fins el mes de novembre i cal fer reserva prèvia. El punt de trobada és l'Abric III.

Aquest 5 de febrer es reprenen les jornades de portes obertes per visitar les pintures rupestres de La Sarga. Es podrà visitar cada diumenge des de febrer fins novembre amb una visita guiada gratuïta.

Aquestes pintures formen part del patrimoni històric de la ciutat i de la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Cada any es reben més de 2.000 visites pel que és un enclau cultural i turístic important. A més, els abrics i el seu entorn de protecció estan declarats Bé d’Interès Cultural. És un jaciment d'art rupestre postpaleolític que es troba dins del terme municipal d'Alcoi. La tutela i gestió del jaciment estan a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó.

En els seus abrics estan representats tres dels horitzons artístics prehistòrics de la façana oriental de la península Ibèrica: Macroesquemàtic, Llevantí i Esquemàtic.

Per a conèixer i gaudir d'aquest emblemàtic indret, es poden fer les reserves a través de la web www.lasargareservas.com. El punt de trobada amb el guia i lloc d'inici de la visita a les pintures és en l'Abric III (a l'interior de la tanca metàl·lica), al qual s'accedeix pel sender. Des de l'aparcament del Mes de la Cova al punt de trobada amb el guia hi ha una distància de 600 metres (10 minuts). Es prega acudir amb l'antelació suficient per a poder realitzar la visita de manera adequada.