El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tornen "progressivament" les consultes presencials als centres de salut i les intervencions quirúrgiques programades

Personal de l'Hospital Verge dels Lliris / AM

L'activitat programada es podrà realitzar "d'acord amb la capacitat de cada hospital", segons indica Sanitat

La sanitat valenciana comença a descongestionar-se i la incidència per la Covid-19, baixant. Sanitat afavoreix "progressivament" l'activitat presencial, però també continua apostant per la telemedicina i les consultes no presencials per evitar desplaçaments "innecessaris".

La Conselleria de Sanitat ha decidit actualitzar les mesures organitzatives d'hospitals i centres de salut segons la situació epidemiològica. Una de les mesures que afecta moltes persones és que ja es pot realitzar qualsevol activitat programada com consultes o intervencions quirúrgiques. L'activitat programada es podrà realitzar "d'acord amb la capacitat de cada hospital", segons indica Sanitat en un comunicat de premsa.


També es podran reprendre les activitats grupals o comunitàries de promoció, prevenció de la salut o autocures de manera presencial, sempre que es garantisquen les mesures preventives i amb un aforament màxim del 30%.

L'objectiu d'aquestes noves mesures és flexibilitzar la presència en els centres sanitaris de pacients, familiars i altres agents socials. Així, en el cas de l'acompanyament a pacients ingressats en hospitals, es permetrà un màxim de dues persones, que seran sempre les mateixes i que hauran d'alternar-se entre si, de manera que romandrà a l'habitació una sola d'elles.

Per a pacients en les UCI, les visites es limitaran a una sola persona i durant un període màxim de 30 minuts per torn de demà i de vesprada. Els pacients en situació terminal podran ser acompanyats per fins a un màxim de 3 persones simultàniament, sempre que les mesures preventives ho permeten, de 8 a 22 h.

També s'han modificat les mesures dirigides a dones al llarg del procés d'embaràs o part, que podran estar acompanyades per una persona de la seua elecció en tot moment, excepte durant la realització d'una cesària.

Sanitat també ha decidit permetre de nou el voluntariat en els centres sanitaris, ja que suposa un "significatiu suport" per a pacients i familiars. No obstant això continuarà potenciant les accions que puguen dur-se a terme sense accedir a l'interior del centre, com telefonades o videotelefonades.