El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tornen totes les parades al mercadet de Cocentaina, tot i que al 75 per cent d'ocupació

Preparació del dia de mercadet a Cocentaina

Des de la regidoria de Mercat demanen "consciència" als consumidors perquè les jornades de mercadet no suposen risc. 

Parades més xicotetes però tota la varietat. Aquest 29 d'abril i després de mig any, el mercadet de Cocentaina tindrà un "format un poc més habitual". 

Des de l'Ajuntament de Cocentaina recorden que fa sis mesos que es va reduir l'ocupació als mercadets fins al 50 per cent, però les noves mesures aplicades per Sanitat permeten ara ampliació. Expliquen que han optat per reduir el metratge habitual, per evitar el desplaçament a una altra ubicació. Així, aquest dijous 29 d'abril el mercadet comptarà amb tota la varietat de parades, tot i que amb una ocupació del 75 per cent.

"Es disposarà de més superfície hàbil per als consumidors que garantisca la distància de seguretat tant per part dels consumidors, com per part dels propis mercaders". Des de l'Ajuntament expliquen que es continuarà amb el control d'aforaments en els punts d'accés, a Bisbe Estanya, Porxet de Sant Francés i Pare Fullana.

Paqui Ruiz, regidora de Mercat, diu que "la clau que cada dijous les jornades transcendisquen amb normalitat i seguretat depén en gran mesura de la consciència i l’actuació del propis consumidors i veïns de Cocentaina i comarca, als quals aprofite per demanar-los responsabilitat i que actuen complint les normes de comportament".