El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tot a punt per a la 29 edició de la Mostra de Teatre d'Alcoi

Si vols veure tota la programació fes clic ací.

Enguany aquesta Fira d'Arts Escèniques se celebrarà des del dia 3 fins al dia 6 de juny. La companyia de la ballarina alcoiana, Sol Picó, serà l'encarregada d'inaugurar l'edició d'aquest any amb el seu nou espectacle.

Ja està tota la programació preparada perquè comence la 29 edició de la Mostra de Teatre d'Alcoi. Aquesta Fira d'Arts Escèniques és tot un referent a escala autonòmica i nacional, ja que reuneix a figures relacionades amb el món de l'espectacle. Aquest any aquestes jornades teatrals se celebraran des del dia 3 fins al 6 de juny, amb un total de 20 companyies que realitzaran 27 obres, repartides en 9 escenaris diferents, que seran el Teatre Calderó, el Teatre Principal, el Teatre Salesians, el Centre Cultural, la Plaça de Dins i el Parc de Cervantes, com a espais a l'aire lliure, i com a novetat, també s'utilitzaran diferents espais de les instal·lacions de l'IVAM CADA

Aquest any la programació està més compactada que en edicions anteriors per a poder facilitar als visitants poder vindre a Alcoi. Ja hi han acreditats 215 professionals de l'espectacle, com productors o programadors, per a aquest any, i s'espera que amb els equips tècnics i participants s'arribe a unes 400 persones que gaudeixen de formes diferents d'aquesta Mostra de Teatre. 

Respecte a la programació, s'ha apostat principalment aquest any per companyies de la Comunitat Valenciana, ja que de les 20 companyies, 13 són de la nostra terra. A més, també participaran produccions catalanes, andaluses, gallegues, i una coproducció catalana i madrilenya. En total s'interpretaran 27 espectacles de teatre, dansa, teatre musical, teatre de titelles, circ o teatre itinerant. 

Un dels plats forts d'aquesta Mostra serà l'obra inaugural, que enguany està oferit per l'Institut Valencià de Cultura i la companyia de dansa de la ballarina alcoiana, Sol Picó, amb el seu nou espectacle, "Animal de Séquia", que després d'estrenar-lo en València, arriba a Alcoi. Aquest referent de la dansa contemporània, també pujarà a l'escenari en aquesta ocasió, ja que en aquest nou muntatge ella s'encarrega de dirigir i coreografiar a un grup de 8 ballarins i 30 músics, però en la seua terra farà una excepció i ens deixarà gaudir dels seus moviments. 

El Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha destacat que per a aquesta legislatura la Mostra de Teatre d'Alcoi ha estat molt present dins del programa "Fes Cultura" i ha recordat que l'Ajuntament d'Alcoi compta amb el suport del Govern Autonòmic gràcies al conveni de col·laboració que dóna garantia perquè aquesta mostra es continue realitzant i que a més dóna 90.000 euros per al seu finançament, amb l'objectiu d'ensenyar al públic la cultura i en especial les aptituds interpretatives que trobem a la Comunitat Valenciana. 

Les entrades per a tots els espectacles ja estan disponibles a la web de ticketalcoi.