El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tot Alcoi a ull d'àguila en el Betlem de l'Escola de Belles Arts

Les 400 figures de fang fetes pels alumnes van vestides amb estètica modernista

Enguany hi ha novetats com la Casa del Pavo o una estètica modernista que també arriba al Nadal Alcoià. Està instal·lat a l'Ajuntament, i es pot visitar fins durant totes les festes de Nadal. 

Els edificis, monuments i llocs més emblemàtics de la ciutat d'Alcoi estan representants en el Betlem que tots els anys fan els alumnes de l'Escola de Belles Arts: la Glorieta, el Molinar, l'església de Santa Maria, el Círculo Industrial, o els ponts de les 7 llunes i el de Sant Jordi. Són figures fetes per les professores de la secció Infantil Montse Ripoll i Alexandra Lozano, i alguns alumnes de la secció d'adults.

Però com tots els anys hi ha novetats. Enguany podrem gaudir de la Casa del Pavo, l'acte de l'Adoració en la plaça d'Espanya o una nova estètica modernista perquè, com expliquen des de l'escola, "moltes de les 400 figures fetes de fang pels 84 alumnes de la Secció Infantil de xiquets de 5 a 13 anys porten la indumentària de l'època de finals del segle XIX i principis del XX que intenta realçar els monuments modernistes representats en el Betlem i donar continuïtat a la difusió del modernisme de la nostra ciutat".

Ha sigut un treball de dos mesos de professors i alumnes de l'Escola Municipal de Belles Arts, per oferir-nos un Betlem totalment únic i alcoià, que es pot visitar en l'Ajuntament durant totes aquestes festes de nadal