El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tot preparat per a la festa de l'esport a Alcoi

25 modalitats en competició i 5 en exhibició; i més de 4.500 esportistes. Prèviament hi haurà interessants conferències i el reconeixement als esportistes d'elit. I atenció, perquè enguany s'han habilitat 280 places més de pàrquing al Poliesportiu, però des del consistori animen a la gent a fer ús del transport públic i pujar en bus, que la vesprada de divendres i dissabte serà gratuït.

La torxa eixirà el divendres 7 de juny des de Cotes Baixes, i gràcies a la participació de 130 xiquets, recorrerà tota la ciutat fins a arribar a l'Ajuntament. Allí descansarà al migdia i eixirà de nou de vesprada fins al Poliesportiu, on entrarà a mans de Rafael Moltó, fuster i fundador l'any 1979 de Gráficas Ciudad Futbol Sala.

Però no fa falta esperar a la torxa, que arribarà a poqueta nit, per a gaudir de l'esport. A les 16,30 hores s'encetaran les competicions en 25 modalitats esportives diferents, a més de 5 modalitats de les quals es farà exhibició.

Cal tindre en compte que les activitats no es concentren totes en el poliesportiu, sinó que hi ha cites arreu tota la ciutat: en la pista de BMX, en el Romeral per a jugar a la petanca, el bàsquet a les Paules, la 10K per la Via Verda, el tir en arc i el tir amb precisió a la piscina municipal, el raspall al carrer Sant Jaume, o el billar a la seu junt al Teatre Principal. Tot un cap de setmana, com diu el regidor Alberto Belda, "d'esport en vena".


No tot són competicions


Però a més de les competicions esportives, l'Esport 3D ens porta moltes més cites. Al llarg del cap de setmana, tot el que puge al Poliesportiu pot participar en l'Sport Festival, amb 9 estacions diferents on fer proves de tenis, bàsquet o escalada. Com a novetat enguany, hi ha una tirolina i el pont tibetà en Esports d'Aventura; o l'Alcoi SkateCity, un avanç de la ciutat de l'skate.

I no deixem els patinets, perquè també estarà en Alcoi Rafa Bocanegra, un dels dos preolímpics espanyols d'skate, que oferirà dos trobades el 8 de juny.

 

Alberto Belda i Miguel Juan presenten la programació de l'espport 3D /AM


Més enllà de 3 dies


Tot i que les competicions esportives es concentren en el cap de setmana, l'esport 3D acull moltes més activitats. Tot comença dilluns 3 de juny amb les primeres conferències que, atenció, canvien de lloc i se celebren a l'Aula del Centre d'Esports. Dos xarrades molt interessants, la primera sobre la influència de l'educació parental en les activitats físiques i com afecta açò a les diferències de gènere, a càrrec d'Higinio González García, tècnic de gestió de l'esport de la conselleria. I a continuació, Vicente Montañana parlarà sobre responsabilitat civil en la prestació de serveis relacionats amb l'activitat física.

La segona sessió de conferències serà dimarts 4 de juny, en aquesta ocasió a l'Àgora, i amb el conegut Alejandro Marín, campió d'Espanya en salt de llargària adaptat, i membre de l'equip paralímpic d'Snowboard per a la Xina 2020. Marín és estudiant del campus d'Alcoi de la UPV, on ha aprés a dissenyar-se les seues pròpies pròtesis per a la cama que li falta. Alberto Belda assegura que Marín "reflecteix molt bé allò que volem inculcar, eixe esperit de superació que té l'esport". A continuació es lliuraran els reconeixements als 45 esportistes d'elit alcoians de la temporada 2018, tot a l'Àgora.

Dimecres 5 de juny continuen les activitats amb la jornada de convivència dels alumnes de sisé de primària de tot Alcoi, que celebren la cloenda de l'Escola d'Iniciació. 629 alumnes que al llarg del matí provaran amb 8 modalitats esportives. Per últim, abans dels dies grans, tindrà lloc el lliurament de premis d'El Nostre, dijous 6 de juny al Centre Comercial Alzamora.


Més places de pàrquing i una crida a utilitzar l'autobús públic


Des del consistori han incrementat les places de pàrquing enguany, amb la rampa que dóna accés al camp número 3, i on s'habilitaran 280 places.

Tot i això, des del consistori recomanen fer ús de l'autobús, que durant les vesprades de divendres i dissabte és gratuït. Miguel Juan, director del centre d'esports, reconeix que "la resposta no és satisfactòria", amb poc més de 400 usuaris durant dos dies, i fa una crida als alcoians, "ja que fem l'esforç de posar un servei, que la gent faça ús. Té la facilitat que arriba a la parada, baixa, i no ha de buscar aparcament".