El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tot preparat per a la Fira de Tots Sants de Cocentaina més llarga possible

Fira Tots Sants de Cocentaina / Comunicació Fira
Més de 130.000 metres quadrats d'exposició comercial, cultura i oci del dimecres 1 al diumenge 5 de novembre

L'edició de 2017 compta amb més de 50 milions d'euros de producte exposat. Ximo Puig inauagurarà la Fira, mentre que el president de l'Advocacia Valenciana, Juan José Tortajada llegirà el Privilegi de Fira. Una de les novetats de la fira és la zona d'esports 'outdoor' que superarà els 800 metres quadrats

Ja està tot preparat per a la 671 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, la Fira de Fires. A 2017, el certamen comercial tindrà cinc dies de durada, la Fira més llarga possible. La Fira compta amb una completa programació cultural i d'oci, una exposició comercial amb més de 130.000 metres quadrats i més de 50 milions d'euros de producte exposat, una diversa oferta gastronòmica, ambientació de carrer.

En aquesta ocasió, la Fira de Tots Sants comptarà -per segona vegada- amb la presència del President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, qui serà l'encarregat d'inaugurar el certamen el dimecres 1 de novembre en companyia de l'alcaldessa Mireia Estepa, la regidora de Fira Mariona Carbonell i Juan José Tortajada, president de l'Advocacia Valenciana i també, en aquest 2017, lector del 'Privilegi' de Fira.

Durant la inauguració, , les autoritats recorreran la nova zona dels Esports Outdoor (carrer Roger de Llúria), el carrer Colón dedicat a la promoció turística, l'avinguda País Valencià (zona de nova creació amb maquinària agrícola i automoció), i la gran revolució d'aquest any, la zona de noves tecnologies i innovació que presenta una distribució totalment renovada al carrer Ausiàs March. El recorregut finalitzarà al Centre Cultural El Teular, on tindrà lloc el vi d'honor.

A banda del ja mencionat President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, també estaran presents a la inauguració altres autoritats polítiques i socials com els consellers Vicent Soler (Hisenda) i Rafa Climent (Economia Sostenible), Raquel Huete (Directora General de Turisme), Rebeca Torró (Directora General d'Habitatge), Patrícia Blanquer (diputada en el Congrés), Rafa Briet (diputat en Les Corts), la Presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, el Gerent del MARQ, el contestà Josep Albert Cortés, el Vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés... entre molts altres diputats, alcaldes, alcaldesses i regidores de les nostres comarques.

Una de les novetats: Espai dedicat als esports 'outdoor'

Aquest sector estarà ubicat al carrer Roger de Llúria i superarà els 800 metres quadrats de superfície. En la zona dedicada als esports outdoor o esports a l'aire lliure, hi haurà 12 expositors, una xifra inicial que s'espera anar augmentant els pròxims anys.

Mariona Carbonell, com a regidora de Fira, sosté que “esperem que aquesta nova oferta siga un reclam important per als amants de la muntanya o del ciclisme, entre d'altres, els qui trobaran ací els últims productes desenvolupats per algunes de les empreses capdavanteres en aquest sector”.