El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tota l'oposició considera reprovable la mudança de l'alcalde a Penàguila, però no el reproven

Imatge del dia que l'alcalde va demanar disculpes per la decisió de traslladar-se a Penàguila.

La moció de reprovació no s'aprova per 12 vots en contra, 2 abstencions, i 11 vots a favor:

Vots en contra de PSOE (12)
Abstencions de Podem Alcoi (2)
Vots a favor. PP (4), Compromís (2), Ciutadans (2), Guanyar Alcoi (2) i VOX (1).

Amb els vots en contra dels socialistes i l'abstenció de Podem, la moció de reprovació del Partit Popular no ha tirat endavant. Podem considera que la decisió de Toni Francés "no ha sigut ni estètica ni ètica", però "traure rèdit dels fallos dels altres és el que vol el PP i no entrem en eixe joc". La resta de partits han votat a favor.

Quique Ruiz, portaveu del PP i impulsor de la moció de reprovació, qualifica la decisió de l'alcalde de "fugida a Penàguila", i diu que "ens preocupa l'actitud de l'alcalde davant les emergències de la ciutat". Respecte a les disculpes de l'alcalde, Ruiz considera que suposen una acceptació d'una actitud no correcta, "si eixes disculpes són sinceres, el més normal és que s'aprove la moció".

Quasi tots els partits han donat suport a la moció. Sandra Obiol, de Guanyar Alcoi, ho considera una "important negligència" que mostra "que no estem en bones mans". Diu que el trasllat a Penàguila és "acceptar la desigualtat de les persones" i lamenta que "cap assessor et diguera que no era bona decisió". També ha fet referència a l'entrada a Alcoi per acudir a una missa, "que podeu dir-me que és cultura i ho entenc. Però teatres i museus estan tancats, és una contradicció".

Des de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra diu que són "conscients que no hi ha hagut il·legalitat, però sí falta d'ètica". Per això dóna suport a la moció, però lamenta que siga provocada per la disputa entre PP i PSOE en l'àmbit valencià. Rosa García de Ciutadans també ho considera un "gest poc afortunat", i David Abad de VOX també ha reprovat l'alcalde.

Tan sols no ha votat a favor Podem Alcoi. Cristian Santiago assegura que "no ha sigut ètic ni estètic. I si administratiu requereix sanció, que se sancione". Però defensa l'abstenció del seu partit en considerar que "traure rèdit dels fallos dels altres és el que vol el PP i no entrem en eixe joc. Necessitem continuar sumant esforços".

En el torn dels socialistes ha pres la paraula el portaveu Jordi Martínez per a defensar a l'alcalde, però ha dedicat la gran majoria del seu temps a criticar al PP, amb variats arguments, i amb una crítica de rebot també per a Guanyar, però cap retret estretament relacionat amb la reprovació que es debatia. Sí que ha defensat que es puga gestionar una ciutat des de Penàguila, però reconeix que "no va ser la millor decisió política anar a un poble que probablement està més a prop que altres cases del propi municipi".

En l'últim torn de paraula, l'alcalde Toni Francés ha sigut breu, reitera les disculpes i es remet a les declaracions de l'altre dia.