El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tota l'oposició en bloc acorda 12 propostes per a la conversió del centre en zona de vianants

Imatge recent del carrer sant Llorens, al centre d'Alcoi / AM

Acord de PP, Compromís, Ciutadans, Podem, Guanyar i VOX en mesures a incloure en l'ordenança per convertir el centre en zona de vianants.

Són mesures que donen més llibertat horària als residents o a certs establiments com els de menjars per dur. També reclamen informació prèvia sobre la reorganització del transport urbà o el calendari per a crear aparcaments dissuasius. I volen saber com serà la plataforma que controlarà l'accés de vehicles o gestionarà les autoritzacions.

Es pot dir que, en principi, tots els partits polítics alcoians i la ciutadania en general estan d'acord que cal ampliar les zones per a vianants en el centre de la ciutat. Però com, quan i de quina manera és on no es posen d'acord. Part dels veïns del centre han protestat per alguns aspectes que no comparteixen del projecte, i també els partits polítics han estat fent les seues aportacions. Però ara, els sis partits de l'oposició a l'Ajuntament: PP, Compromís, Ciutadans, Podem, Guanyar i VOX; s'han posat d'acord en una dotzena de propostes per a incloure en l'ordenança.Tot davant la propera aprovació de l'ordenança, prevista per aquesta mateixa setmana.

Són propostes que volen incrementar els beneficis de les persones que resideixen al centre, encara que siga de lloguer. També reclamen més informació de certes qüestions, com la plataforma que gestionarà els accessos o els permisos extraordinaris; o la reorganització del transport públic. Altres aspectes són més econòmics, com l'ampliació dels horaris de càrrega i descàrrega, o llibertat per a farmàcies o establiments de menjar per a emportar-se. També reclamen que s'incloguen informes de les forces de seguretat i de TUASA.

A continuació, el llistat de les propostes tal com ha sigut facilitat per l'oposició:

 

COMUNICAT DE PREMSA CONJUNT PARTIT POPULAR, COMPROMÍS, CIUTADANS, PODEM, GUANYAR ALCOI I VOX SOBRE L'ORDENANÇA DE CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS

Els grups en l'oposició han presentat al Govern d'Alcoi una sèrie de propostes consensuades per a millorar la futura ordenança.

1. Establir diferenciació entre zones de prioritat per als vianants i zones per als vianants. A les primeres el vianant tindrà preferència respecte a la resta de vehicles excepte el transport públic. En les segones el trànsit quedarà totalment restringit excepte casos extraordinaris.

2. Concedir llibertat horària d'accés als residents en les zones de prioritat per als vianants, sempre que circulen pels itineraris assenyalats en l'autorització.

3. Incloure a les persones que resideixen en règim de lloguer dins de l'autorització per a resident.

4. Ampliar l'horari de càrrega i descàrrega per a residents amb mobilitat reduïda.

5. Ampliar una hora l'horari matutí de càrrega i descàrrega dins de la zona de prioritat per als vianants. De dilluns a divendres de 8:30h a 11:30h i 19:30h a 20:30h.  Dissabtes de 8:30h a 10:30h.

6. Incloure com a vehicles autoritzats el transport escolar i universitari, així com les llicències d'auto-taxi, encara que siguen d'altres municipis, sempre que estiguen de servei.

7. Permetre la circulació de Vehicles de Mobilitat Personal per la zona de prioritat per als vianants durant tots els dies de la setmana.

8. Concedir llibertat de dies i horari al repartiment a farmàcies i el repartiment de menjar a domicili.

9. Obtindre la informació, previ a l'aprovació de l'ordenança, sobre la reestructuració del servei de transport urbà, la reubicació de les places d'estacionament reservades a persones amb mobilitat reduïda i sobre els itineraris dels serveis d'emergència.

10. Incloure en l'expedient informes sobre l'ordenança de Bombers, Policia Local i Tuasa.

11. Disposar de la informació sobre la plataforma de control d'accés i per a la gestió de les autoritzacions, així com el calendari de creació dels aparcaments dissuasius.

12. Reforçar la senyalització a instal·lar en accessos i eixides de la zona de prioritat per als vianants per a informar d'itineraris alternatius que reduïsquen el trànsit pels carrers del Centre.