El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tothom a ballar en la II Fira Modernista d'Alcoi

Lorena Zamorano, Maria Teresa Arberola i Rafael Sempere en la presentació del curset / R. Lledó
El primer curset serà el dilluns 9 d'abril en la Seu del Grup de Danses Carrascal (Plaça Ramon y Cajal)

Eixe és l'objectiu que persegueix l'Ajuntament, el Grup de Danses Carrascal i AECC. Una de les primeres novetats de la II Fira Modernista d'Alcoi (se celebrarà entre el 17 i 23 de setembre de 2018) és el Curset de balls 'Junts Ballarem Modernisme'. Aquest té l'objectiu d'aprendre els passos bàsics dels balls del segle XIX per evitar que "hi haja més gent mirant que ballant, com va ocórrer l'any passat", segons ha indicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano. Tota la informació sobre els cursets de ball i futures activitats es pot consultar al Facebook Oficial de la Fira Modernista d'Alcoi. ARAMULTIMÈDIA també va avançar altres activitats com és el cas dels tallers de confecció de vestits modernistes.

Alguns dels balls que s'assajaran seran les masurques, polques o vals. Tots ells seran en parella i això significa que ja pertanyen al segle XIX, com ha indicat Rafa Sempere, del Grup de Danses Carrascal. Pel que fa als dies d'assaig, a la seu d'aquest grup, seran els dilluns (9 i 16 d'abril; 7 i 21 de maig; 4, 18 i 25 de juny; 3, 4, 10 i 12 de setembre) de 18:30 a 20 h.

Els cursets són gratuïts i estan dirigits a qualsevol tipus de persona. L'edat no importa. Maria Teresa Alberola, presidenta d'AECC Alcoi, convida a tothom i ha destacat que "malgrat que hagen passat una malaltia, volen demostrar que podem fer el que fan la resta de persones".