El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tots els jugadors de l'Alcoyano donen negatiu en Covid-19 en tests ràpids amb un 60% de fiabilitat

Jorge Moltó passa el test / CDA

La Nucia o Oliva Nova es perfilen com a seus per al play-off express.

Si un jugador es contagia pocs dies abans de sotmetre's a un test ràpid, és molt complicat que done positiu tenint el virus
 

La RFEF demostra una vegada més que posa per damunt els seus interessos i no els dels futbolistes ni cos tècnic. Jugadors de la primera plantilla, 5 juvenils i el cos tècnic de l'Alcoyano ja ha fet els tests ràpids per detectar el Coronavirus. El resultat de tots ells han sigut negatiu, però cal recordar que s'han sotmés a test ràpids. Aquests són molt diferents de les proves PCR i tenen una fiabilitat del 60%. Josele González, secretari tècnic de l'Alcoyano i encarregat de confeccionar la plantilla, reconeix que els protocols del futbol no professionals són "un autèntic desastre".

L'Alcoyano passa els primers tests de coronavirus, sí, però aquests tenen només una fiabilitat del 60% segons experts i fonts del club. S'han sotmés a les proves 33 persones (jugadors de la primera plantilla, 5 juvenils i el cos tècnic). Fins que comence el play-off exprés, programat per al 18 i 25 de juliol, els jugadors del Deportivo se sotmetran a 3 proves com a mínim. La primera d'elles, en la qual han donat negatiu, l'ha pagat "una persona" que el club no ha volgut desvelar el seu nom.


Els jugadors hauran de sotmetre's a dues proves més: una en els primers dies de juliol i l'altra abans del primer partit. Aquestes les paga la RFEF, però des del club asseguren que el protocol no és suficient.

Cal recordar que els tests ràpids mesuren el nivell d'anticossos en una persona, és a dir, si ha passat la malaltia o si té el virus. El problema principal d'aquests tests ràpids és que poden tindre una fiabilitat al voltant del 60% en els primers dies de contagi i açò pot donar falsos negatius. És a dir, si un jugador es contagia pocs dies abans de sotmetre's a un test ràpid és molt complicat que done positiu tenint el virus.

Josele González assegura que no s'ha concretat de qui es la responsabilitat en cas que el protocol no funcione i els futbolistes es contagien de Coronavirus.

Fora de la Covid, González assegura que els jugadors també han passat proves nutricionals i han vingut "en un pes perfecte". Malgrat açò, el ritme de la competició l'han perdut i "no saben si poden organitzar amistosos".

Possibles seus
Altra de les incògnites és la seu on es jugarà aquest Play-Off a la Comunitat Valenciana. El que és segur és que el rival serà l'Intercity de Sant Joan.

El Clariano queda descartat, per sort per al Deportivo, ja que el club demana unes instal·lacions adequades a la crisi sanitària, amb gespa natural i unes dimensions adequades. Pareix que pren força les seus de La Nucia o Oliva Nova. Per a Josele González, aquests camps i instal·lacions sí que poden complir amb les condicions que demanen.