El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Recorda totes les festes del 2019 amb més de 20 vídeos

24 vídeos amb tota la festa alcoiana, des de la Destapada del cartell fins a l'Aparició.

Com bona primavera, la pluja ha fet acte de presència en les festes 2019, tot i que tan sols en l'Himne. La desfilada de Bandes es va suspendre però, tot i la pluja, finalment la directora de l'Himne i els músics assistents van eixir a la plaça per acompanyar amb la música a totes les veus alcoianes que, amb paraigües, volien donar la benvinguda a la festa alcoiana.

I així comença la trilogia festera. El dia arranca amb la Diana, sota un bon sol, i després l'Entrada. Ací pots recordar els vídeos del capità de les Tomasines; l'Alferes dels Muntanyesos o totes les filaes cristianes.

De vesprada va ser el torn dels moros, amb el Capità de la Magenta, l'Alferes dels Cordoneros, i totes les filaes

L'endemà el dia del Patró, amb el trasllat de la relíquia a l'església de Santa Maria. Una oportunitat per a gaudir dels vestits de festes. I de vesprada, la Processó General, una mostra del poder abans de la batalla. 

I les armes llancen foc el tercer dia, l'Alardo. Primer la victòria mora, quan els moros conquisten el Castell. I després la reconquesta cristiana que vol recuperar el fort. Tot acaba amb l'Aparició: Sant Jordiet a llocs d'un cavall blanc llança fletxes des del castell, que torna a la ciutat d'Alcoi.

Però les festes en Alcoi no són tan sols 3 dies. La destapada del cartell, la Glòria de l'Hospital, la marató de les Glòries ajornades, o la processó del trasllat el dia 23 d'abril ens avançaven l'ambient fester. I abans de la trilogia, des d'ARAMULTIMÈDIA ja ens vam apropar als diferents protagonistes, com els 28 gloriers, amb entrevistes a cadascun d'ells; o als càrrecs festers, que ens contaven les seues experiències abans dels dies grans. Ací pots recordar tots els vídeos:

Álvaro Santacreu, un Sant Jordiet amb detalls de Verd

Héctor Botí, Mossén Torregrossa: "Podré vore la festa d'una altra manera"

Jorge Candela i Tina Maza, uns mallorquins amb sang molt festera

Juan Enrique Miralles, capità de la Filà Tomasines 28 anys després que son pare

Jorge Doménech i Mònica Vilaplana tancaran el dia de les entrades amb l'Alferesia Mora

Modesto Moiña serà l'Alferes Cristià de les Festes del 2019