El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Trama a Trama', Muro torna a omplir-se de cultura per a la Festa del Llibre

La bibliotecària Carmina Prats, i el regidor de cultura Sergi Silvestre

La 24 edició de la Fira del Llibre de Muro portarà al Comtat als escriptors Mercè Climent, Anna Moner, Juan Eslava i Galán, Eloy Moreno i Luis Landero. Com a novetats tenim una mostra d'aparadors D-Lletres, i una projecció de la pel·lícula 'El taller d'escriptura (l'Atelier)'. Rutes, música, i teatre completen la programació.

Amb la festa del llibre, Muro celebra el final de tot un any d'activitats de foment de la lectura al municipi. Una fira molt esperada per tot el municipi i que enguany arriba a la seua 24 edició. Enguany tot sota el títol 'Trama a Trama', que com explica la bibliotecària Carmina Prats, fa referència tant a l'argument d'un llibre o pel·lícula, com a la placa sensible que en fotografia permet descompondre la imatge. Però també està relacionat amb la indústria tèxtil tan arrelada a la nostra zona. "És a dir, sense la trama no podria existir una obra literària, una pel·lícula, un cartell o un teixit..., tampoc la història vital de l'ésser humà. Nosaltres anem de trama en trama, de lletres a notes, de fotogrames a teixits, de píxels a paraules. Trama a trama hem disposat la 24 Festa del Llibre, com 'Trama a Trama' construïm entre tots Muro, pont de lletres". 

La Fira del Llibre tindrà lloc a Muro del 30 de maig al 8 de juny, i oferirà conferències de quatre escriptors: Mercè Climent, Anna Moner, Juan Eslava i Galán, Luis Landero i Eloy Moreno. Però a més s'han preparat moltes altres activitats, com una mostra d'aparadors amb la participació dels comerços, que els decoraran pensant en la literatura. També la tradicional Mostra d'Art als Balcons i altres exposicions. Una altra novetat serà la projecció de la pel·lícula 'El taller d'escriptura (L'Atelier)'. La ruta dels escriptors valencians, la música de Jazz club el Mussol, i teatre, completen la programació. Açò sense mencionar totes les activitats que s'han fet en els centres escolars. Clica en la següent imatge per a consultar tota la programació:És la 24 edició, i s'ha consolidat com la principal fira del llibre de les nostres comarques. Sergi Silvestre, regidor de cultura, recorda "l'històric d'autors que han visitat i passejat pels carrers del nostre poble, i que s'exposa a la Biblioteca Pública". I destaca l'esforç de l'equip humà de la Biblioteca, amb la bibliotecària Carmina Prats al capdavant, que "tot i els entrebancs dels anys noranta i els daltbaixos econòmics més recents en qüestió de pressupostos", han aconseguit que tot el poble espere amb il·lusió cada any aquesta cita literària.