El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Transport urbà: l'Ajuntament d'Alcoi proposa nous traçats amb microbusos per al centre els caps de setmana

Ara està obert el procés participatiu en què l'Ajuntament farà la seua proposta. Des del consistori confien tindre definit el nou servei en setembre, per poder iniciar els tràmits de licitació. L'objectiu és que el nou servei estiga en funcionament en l'estiu de 2022. 
 

AMB VÍDEO: El nou traçat amb microbusos recorreria tots els barris de la ciutat, però en el centre no passaria per Sant Nicolau ni Sant Llorenç, sinó pel recorregut habilitat per a la resta de vehicles. És tan sols una de les propostes que l'Ajuntament ha presentat en el procés de participació.

El contracte del servei de transport urbà està prorrogat i es preveu una nova pròrroga aquest estiu per tal de definir el nou servei. Des de l'Ajuntament expliquen que tenen obert un procés de participació amb treballadors de l'empresa, estudiants d'instituts i associacions de veïns per a definir el servei que volen. I el pròxim dilluns 21 de juny tenen previst presentar en aquest fòrum de participació la proposta municipal per al nou servei. Des de l'Ajuntament volen que en setembre estiga definit tot i poder licitar-lo en 2022.

I com és la proposta municipal? Doncs el canvi més gran és la creació d'un nou traçat tan sols per als caps de setmana, que passaria pel centre però no pels carrers Sant Nicolau i Sant Llorenç, i que es cobriria en microbusos. En el vídeo, el regidor de mobilitat Jordi Martínez explica en detall aquesta proposta en concret. Assegura que el centre de la ciutat es talla més de 40 vegades a l'any per diverses activitats, i en eixes ocasions el servei d'autobusos se suspén. Amb aquesta proposta, volen oferir un servei constant els caps de setmana que no afectaria qualsevol activitat que es vulga fer en el centre. 

La proposta municipal inclou altres millores, com que la línia 1 puge fins a la Salle i la piscina municipal; o que la línia 2 puge a l'IES Andreu Sempere i el CEIP Horta Major per Isabel la Catòlica. 

També proposen un contracte a curt termini, 4 anys, però obert a modificacions sense que supose un increment de la despesa. Per a fer açò es preveu una borsa d'hores per a provar possibles serveis que es puguen implantar a l'hora de renovar el contracte. La proposta també inclou instal·lar sistemes en totes les parades per a saber on estan els autobusos, o fer auditories del servei per a garantir que els preus són els adequats. I els caps de setmana, la línia del poliesportiu i el cementeri també arribaria al Viaducte pel Rebolcat.

Jordi Martínez insisteix que és una proposta que si no és acceptada en el procés de participació, no continuarà endavant. Tot i això també diu que tot el que es decidisca en el procés de participació també s'ha d'aprovar en el plenari municipal, i on ja depén de la resta de grups polítics.