El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Trauen 10 tones de deixalles del barranc del riu Molinar al centre d'Alcoi

"A banda de bosses de brossa domèstica, també hi havia mobles, plàstic dels cables elèctrics, electrodomèstics i d’altres".
 

Ja està quasi totalment neta la zona. S'han apropat contenidors, s'ha augmentat la vigilància, i s'ha recordat als veïns que si tornen a tirar deixalles, s'enfronten a importants sancions.

L'Ajuntament d'Alcoi ha destinat vora 6.000 euros per a netejar les vora 10 tones de residus del barranc del riu Molinar, sota els carrers Sant Miquel i mossén Rafel de l'Ave Maria. S'ha utilitzat màquines retroexcavadores accedir a les zones afectades i retirar les deixalles, algunes de gran volum, que s'han traslladat a contenidors d'obra.

És l'acord què tancaren amb els veïns en una reunió per a tractar el problema dels abocaments incontrolats en aquesta zona: l'Ajuntament netejava el barranc, i els veïns es comprometen a no tornar a tirar deixalles, a risc de ser sancionats.

Des del consistori asseguren que està net quasi per complet, "quedant únicament pendent una zona de marge vertical, on han d'anar treballadors especialitzats en treballs verticals, per poder tirar els residus a la vora del riu i que després l’empresa adjudicatària de la recollida de residus ho arreplegue". De fet, el regidor de transició ecològica Jordi Silvestre diu que "no es tracta d’un treball fàcil de fer, que en qualsevol moment poguera realitzar l’empresa de recollida de residus, sinó que s’han de contractar uns serveis especials per poder-ho fer, per tant una vegada més apel·lem a les comunitats de veïns de les zones afectades perquè treballen en conjunt per mantindre-ho net". També s'han apropat els contenidors i s'ha posat un segon de la facció resta, i des del consistori asseguren que "es vigilarà de prop, per poder localitzar qui fa els abocaments i passar-los el cost de la neteja".

Imatges facilitades per l'Ajuntament d'Alcoi