El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Treballadores de la residència del Preventori d'Alcoi reivindiquen millors condicions

Concetració de treballadors de la residència, familiars i sindicat / Puri Auñón
No poden fer vaga perquè han d'acomplir els serveis mínims

Familiars dels ancians i el sindicat CCOO també donen suport a les treballadores. Puri Auñón, treballadora de la residència, ha contat a ARAMULTIMÈDIA que estan "cansades de la falta de personal". Un dels exemples que conta és que durant el torn de matí són 5 auxiliars per a estar pendent de 60 persones i que la mitjana d'edat és de 55 anys

Els treballadors de la residència de majors del Preventori d'Alcoi s'han concentrat per reivindicar millores en les seues condicions de feina. Puri Auñón, treballadora de la residència, ha contat a ARAMULTIMÈDIA que estan "cansades de la falta de personal". Un dels exemples que conta és que durant el torn de matí són 5 auxiliars per a estar pendent de 60 persones i que la mitjana d'edat és de 55 anys.

La concentració que han fet fora de la residència ha sigut en l'hora de l'esmorzar, amb una gran pancarta en la qual es podia llegir 'Per una plantilla suficient per a una atenció de qualitat'. Auñón també ha destacat que "no poden ni deuen fer vaga perquè sempre s'han de respectar els serveis mínims".

Les treballadores també s'han queixat que des de la direcció del centre "no han deixat fer la concentració dins de la residència" i han hagut de fer-la a l'exterior. Segons Puri Auñón, en representació dels treballadors, "el Director no els ha acompanyat". A la concentració també ha acudit personal que no treballava aquest dimarts 3 d'octubre.

Suport de familiars i sindicats

Com s'ha pogut veure a la concentració, les treballadores no estan a soles. Afirmen que "els familiars dels ancians estan amb elles", com també ho estan els sindicats.

CCOO també ha estat present i es podien llegir uns cartells amb el missatge 'Recuperarem el que ens han arrabassat!'. Des del sindicat també demanen que "s'amplie la plantilla, ja que no són capaços d'atendre a totes les persones que allí estan per l'ampli volum de demanda que tenen, i a pesar d'haver-ho comunicat no s'escolten les seues demandes".