El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad,

Germán Llorca-Abad

Trens de merda

Pel que sembla els alcoians (i la gent que viu a totes les poblacions per les que passa la línia Alcoi-Xàtiva) no som els únics que disfrutem d’un tr…

Pel que sembla els alcoians (i la gent que viu a totes les poblacions per les que passa la línia Alcoi-Xàtiva) no som els únics que disfrutem d’un tren de merda. A Extremadura també saben què significa això. Bé, a Extremadura i a una bona part de tota Espanya on les rodalies i les mitges distàncies es van sacrificar per la glòria de l’AVE i el Madridcentrisme.

L’any 2011, José Blanco, l’aleshores Ministre de Foment al govern de José Luis Rodríguez Zapatero, visitava les obres de l’autovia central que estaven pròximes a la seua finalització. També estàvem de precampanya electoral. I el senyó menistre va tindre també els sants ous de vindre a estes comarques a parlar-nos de les meravelles de l’AVE (que no recorde si ja arribava a Alacant passant per Villena, o estava a punt de fer-ho). Algun assessor li diria que allò era una bona idea. També li van dir que se’n fotera en les nostres cares parlant de les “pròximes millores” que tindria la línia Alcoi-Xàtiva.

Huit ants després, ací estem encara esperant-les. Aquell assessor no li diria que, en realitat, el nostre tren és una merda... per tot; per l’antiguitat de les vies, de les màquines, dels horaris, de l’estació...

Però és una merda, com els d’Extremadura i els d’altres moltes poblacions espanyoles que tenen uns serveis de merda. A més, a tota Espanya hi ha 5.000 quilòmetres de vies que buides.

La responsabilitat és de molts governs. I, sobre tot, és una qüestió ideològica i política: donar-los prioritat a uns AVE (per a poques persones) abans que apostar per una mobilitat de rodalia i mitja distància (per a moltes persones) amb tren.

I a més s’ha de reivindicar la connexió amb Alacant.

Germán Llorca-Abad