El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres detinguts a Ibi per ocupació il·legal i robatoris

Ja han declarat davant del jutge qui els ha deixat en llibertat provisional amb obligació de comparéixer cada 15 dies al jutjat. La Guàrdia Civil assegura que són també els responsables d'una baralla amb apunyalament el passat mes de febrer a Ibi.

La Guàrdia Civil explica que ocuparen una casa com a centre d'operacions dels robatoris que feien als voltants. També han ocupat una segona vivenda propera com a magatzem, on s'ha confiscat 158 quilos de coure i 220 quilos d'altres metalls.

La investigació s'inicia a finals d'abril, enmig del confinament, quan la Guàrdia Civil d'Ibi detecta un lleuger repunt de robatoris en una zona molt concreta del municipi. La majoria dels robatoris es produeixen al voltant d'una vivenda ocupada per una parella, i a la que acudia amb regularitat el germà d'ell. Després d'un seguiment, els agents corroboren que "la vivienda no l'havien usurpat per a residir, sinó també perquè fera de centre d'operacions dels seus delictes". Així, des d'aquesta casa accedien a altres edificis propers com una fàbrica en estat d'abandonament, o el pati interior d'un grup de cases, d'on han furtat diverses ferramentes i metalls. La Guàrdia Civil també constata que els detinguts s'apropien indegudament d'una segona vivenda per emmagatzemar i ocultar el material furtat.

La Guàrdia Civil entra a la vivenda per a procedir a les detencions

Amb prou indicis, la Guàrdia Civil ha detingut les tres persones, com a presumptes autores de tres robatoris amb força i dos delictes d'usurpació de vivenda. Ja han declarat davant el jutge, qui ha decretat llibertat provisional sense fiança i amb l'obligació de comparéixer davant el jutjat l'1 i el 15 de cada mes, així com la prohibició d'eixir del país. Però la investigació continua oberta, perquè s'han trobat efectes que probablement són de robatoris anteriors, però que encara no han sigut identificats pels propietaris.

El principal detingut, segons explica la Guàrdia civil, té nombrosos antecedents per fets similars. A més, ell i la seua parella van protagonitzar una baralla en carnestoltes on suposadament van apunyalar a un home, "creant una gran alarma social temor entre els veïns".