El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres detinguts in fraganti quan intentaven robar catalitzadors de cotxes a Alcoi

Dos dies abans de l'operació a Alcoi, la Policia Nacional detenia altres 3 persones pel mateix a Elx.
 

Un dels components del catalitzador és el platí, que té un valor en el mercat negre de quasi 30 euros el gram, més que l'or.

La Policia Nacional ha detingut a 3 persones quan intentaven furtar catalitzadors en un pàrquing públic d'Alcoi. Els agents van rebre l'avís d'un veí qui explicava que des de la seua finestra veia diverses persones en un aparcament públic sota d'un vehicle, des d'on eixien també llums de tant en tant.

Diverses dotacions policials es personaren en el lloc, on sorprengueren el grup: dos persones de vigilància i una tercera sota un vehicle. Van intentar fugir, però la policia els ha detingut, i sota el vehicle que manipulaven han trobat divers material com una radial i una bateria, i els cables del catalitzador estaven tallats. Els tres detinguts, tres homes de nacionalitat búlgara, estan acusats del delicte de robatori amb força.
 

Ferramentes utilitzades en el robatori

 

La Policia Nacional informa també que dos dies abans d'aquesta operació, es va detindre tres persones de nacionalitat romanesa a Elx pels mateixos fets. També expliquen que els catalitzadors estan molt cotitzats en el mercat negre perquè un dels seus components, el platí, té un valor en el mercat negre de 29,45 euros per gram, més alt que el valor de l'or. "Però, tot i el seu alt preu com a material noble, la reparació del dany originat al vehicle per la seua sostracció és notablement major que el benefici que s'obté de la seua venda il·lícita", expliquen els agents.