El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres infermeres del Verge dels Lliris són premiades en un congrés de malalties cardiovasculars

D'esquerra a dreta: Elena Jordá, Miriam Ribera i Rosa Revert.

Els resultats de la investigació han permés disminuir el nombre d'ingressos amb pacients diagnosticats d'insuficiència cardíaca i augmentar la seua qualitat de vida.

Elena Jordá, Miriam Ribera i Rosa Revert, infermeres de la Unitat de Cardiologia de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, han guanyat el premi a la millor comunicació científica en el XXXVI Congrés de Malalties Cardiovasculars de la Comunitat Valenciana.

Sota el títol "Resultats d'un abordatge multidisciplinari de la unitat d'insuficiència cardíaca en una unitat comunitària", en ella s'explica el treball realitzat per les infermeres de cardiologia en el seguiment i cures dels pacients amb insuficiència cardíaca al llarg de 15 mesos. Els resultats de la investigació han permés disminuir el nombre d'ingressos amb pacients diagnosticats d'insuficiència cardíaca i augmentar la seua qualitat de vida.

Aquest projecte es va iniciar el desembre de 2017, oferint als pacients un tracte personalitzat i especialitzat per part del personal d'infermeria, proporcionant-los una sèrie de coneixements sobre hàbits de vida (dieta, exercici, control de pes...), control de factors de risc (hipertensió, colesterol, tabaquisme) i medicació. Açò ha sigut possible gràcies a la posada en marxa d'una Ruta Assistencial en què també ha intervingut el servei d'infermeria d'Atenció Primària i els serveis de la Unitat d'Hospitalització a domicili i Hospital de Dia.