El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres joves li donen una ‘segona vida’ al Mas del Potro del Barranc del Cint d’Alcoi

Mas del Potro

El primer pas és conseguir fons per adquirir la propietat del terreny a través d'una campanya de micromecenatge.

En 1850 es va construir el Mas del Potro a l’interior del Barranc del Cint d’Alcoi. Després de molts anys, David, Roger i Sara, tres joves d’El Comtat, han decidit donant-li una utilitat a aquesta construcció. Per tal d’aconseguir els seus objectius i autogestionar el mas han encetat una campanya de micromecenatge per aconseguir fer front a la despesa que suposa adquirir la propietat del terreny.

Tres joves han decidit agafar el relleu del Mas del Potro per garantir la seua continuïtat. Asseguren que estan “treballant de valent per continuar habilitant l'espai, per gestionar-nos com a grup i per a poquet a poquet anar creixent. Volem fer un Centre Social Autogestionat de Muntanya, alhora que un lloc d'habitatge continu”.

Segons conten, el primer pas és conseguir fons per adquirir la propietat del terreny a través d'una campanya de micromecenatge. La primera ronda de la campanya serà de 40 dies i, en el cas de què arribem al mínim (la xifra de 6000?euros), se'n farà d'altra de 40 dies més per arribar al pressupost òptim (al voltant dels 14.500 euros) i fer front a tot el pagament.

El projecte té com a objectius realitzar una producció agroecológica i sostenible a través de les hortes, i apostar per les xarxes de consum de les comarques que ens envolten, per consolidar un tipus de consum més responsable i respectuós amb la natura. També busquen crear una comunitat de persones que resten vivint al Mas, proposant formes de vida compartides, organització horitzontal i on la cura per les integrants siga responsabilitat de totes.

A més, veuen l'espai com un "lloc magnífic" per desenvolupar iniciatives col·lectives, punt d'encontre intergeneracional que done com a resultat activitats, tallers o reunions on ens eduquem i aprenguen. Finalment, volen mantenir el que el Mas del Potro ha estat durant anys, un lloc de pas, d'encontre i de vida rural. Un altre dels objectius és realitzar formacions i encontres que fomenten l'agroecologia, la sobirania alimentària, la cura per la natura i les xarxes entre les persones.