El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres naus il·legals i almenys 15 treballadors sense contracte: detingut un empresari a Cocentaina

Els 15 treballadors intentaren fugir quan la Policia Nacional realitzaren la inspecció.

Treballaven sense contracte i en condicions precàries. Tant l'empresari detingut com tots els treballadors són de nacionalitat marroquina.

Esclata el negoci del reciclat de roba a Cocentaina. La Policia Nacional assegura que una de les empreses més importants del país de reciclatge de roba utilitzava naus clandestines a Cocentaina, on tenia treballadors de manera il·legal, sense contracte i alguns d'ells sense permís de residència, i en dolentes condicions.

Segons les dades oferides per la Policia Nacional, en aquestes tres naus de Cocentaina entraven treballadors a primera hora del matí, i allí estaven tancats tot el dia sense ventilació. Feien jornades de 12 hores, sis dies a la setmana, per un salari de 400 euros al mes en metàl·lic. Tampoc disposaven de les mesures bàsiques de protecció personal contra el coronavirus.

En el moment de fer la inspecció en les naus industrials, alguns treballadors intentaren fugir, i altres s'amagaren en les muntanyes de roba. La Policia Nacional ha identificat 15 treballadors, tots homes de nacionalitat marroquina. Quatre d'ells no compten en permís de residència i han sigut detinguts per infracció de la Llei d'Estrangeria per estada irregular. Els quatre han quedat ja en llibertat.

Posteriorment, s'ha localitzat i detingut l'empresari responsable, un home marroquí de 44 anys, a qui se l'imputa un delicte contra els drets dels treballadors.